Helsingin ala-asteiden hiihdot 13.3.

Lähtölistat 

Lähtölistat on toimitettu ilmoittajille ja ne julkaistaan kilpailupaikan ilmoitustaululla. 

Ohjeet kilpailijoille ja huoltajille

Turvallisuussyistä reitteihin tutustuminen ja suksien testaus kilpaladuilla tulee tehdä ennen kilpailujen alkua. Veryttelyyn voi käyttää 1 km:n tasamaan latua tai alueella olevia luonnonlumilatuja.

Ilmoittautuminen. Kilpailuun ilmoittaudutaan oman koulun kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on torstai 9.3. klo 18. Ei oteta enää jälki-ilmoittautumisia.

Kilpailuaikatauluarvio:

1-2 lk - klo 10 alkaen

3 lk - klo 11 alkaen

4 lk - klo 12.45 alkaen

5 lk - klo 13.45 alkaen

6 lk - klo 14.15 alkaen

Kilpailuun ilmoittautui odotettua enemmän eli noin 500 hiihtäjää, mikä venytti aikataulua.

Hiihto­tapa on vapaa kaikissa sarjoissa. Perinteisen latu on ajettu koko reitille pl jyrkkiin mutkiin, jotka on merkitty askelkäännösalueeksi.

Kilpailupaikka on pohjois-Helsingissä Kuusmiehentien pohjoispuolella. Virallinen osoite on Pakilantie 124. Paikalle pääsee sekä omalla autolla että HSL:n busseilla 66 ja 560.

Pysäköintialueelle ajetaan vastapäätä Kuusmiehen­tie 58:aa. Tällä ns peltoparkilla on parhaiten tilaa. Kuusmiehentie 66:n kohdalla sijaitseva alue on lähinnä kilpailun stadionaluetta, mutta yleensä täynnä. Kilpailukanslian eteläpuolella on lisäksi maksullinen Paloheinän jäähallin pysäköintialue.

Pukuhuoneet ja WC:t. Hiihtostadionilta on lumettu reitti Paloheinän ulkoilumajalle, joka on tiilitalo alueen länsilaidalla.  Ulkoilumajalla ovat pukuhuoneet sekä WC-tilat ja kahvio.  

Kilpailukanslia sijaitsee ajanottokopin läheisyydessä.

Kilpailunumerot jaetaan järjestäjien toimesta paikan päällä lähellä valkoista ajanottokoppia. Kilpailijoita ja kouluja pyydetään katsomaan lähtönumero(t) etukäteen lähtölistasta. Tämä nopeuttaa numeroiden jakoa paikan päällä (esimerkiksi koulun edustaja voi noutaa kaikki omien oppilaidensa numerot samalla kertaa, mikäli näin on etukäteen sovittu). Kilpailunumero palautetaan heti kilpailusuorituksen jälkeen maalialueen toimitsijalle mehupisteeseen.

Lähtöpaikka on stadionin itälaidalla.  Lähdöt tapahtuvat lähtöportista numero­järjestyksessä yksitellen kolmenkymmenen sekunnin välein.  

Kilpailuradat: Käytössä ovat yhden, kahden ja kolmen kilometrin kierrokset.  1-2 lk:n oppilaat hiihtävät 1 km:n matkan, 3-4 lk:n oppilaat 2 km:n matkan ja 5-6 lk:n oppilaat 3 km:n matkan. Hiihtostadionilla kierretään osoitettu ”hevosenkenkä”. Lähtö ja maali on merkitty Pakilan Vedon sulkaviirillä. Kahden ja kolmen kilometrin kierroksessa on kiinteä 1,8 km ja/tai 3 km viitoitus. 

Keskeyttäminen on ilmoitettava ajanottoon maalin takakautta.

Tulokset luovutetaan Helsingin kaupungin edustajalle, joka jakaa ne edelleen kouluille.

Palkintojenjako pidetään ajanottokopin läheisyydessä kunkin sarjan valmistumisen jälkeen. Kaikissa sarjoissa palkitaan 6 parasta.


Reittikartat