Helsingin koululaishiihdot

Helsingin koulujen hiihtokilpailut järjestetään Paloheinässä perjantaina 8.3.2024 alkaen klo 10. Kisoihin ilmoittaudutaan kouluille toimitetun ilmoittautumislinkin kautta viimeistään maanantaina 4.3.2024 klo 21, jolloin linkki sulkeutuu. 

Ohjeet kilpailijoille ja huoltajille


Turvallisuussyistä reitteihin tutustuminen ja suksien testaus kilpaladuilla tulee tehdä ennen kilpailujen alkua. Veryttelyyn voi käyttää 1 km:n tasamaan latua tai alueella olevia luonnonlumilatuja.

Ilmoittautuminen. Kilpailuun ilmoittaudutaan oman koulun kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantai 4.3. klo 21. Jälki-ilmoittautumisia ei oteta.

Lähtölistat ovat esillä kilpailupaikan ilmoitustaululla.

Kilpailun aikatauluarvio julkaistaan, kun osallistujamäärä on selvillä.

Hiihto­tapa on vapaa kaikissa sarjoissa. Perinteisen latu on ajettu koko reitille pl jyrkkiin mutkiin, jotka on merkitty askelkäännösalueeksi.

Kilpailupaikka on pohjois-Helsingissä Kuusmiehentien pohjoispuolella. Virallinen osoite on Pakilantie 124. Paikalle pääsee sekä omalla autolla että HSL:n busseilla 66 ja 560.

Pysäköintialueelle ajetaan vastapäätä Kuusmiehen­tie 58:aa. Tällä ns peltoparkilla on parhaiten tilaa. Kuusmiehentie 66:n kohdalla sijaitseva alue on lähinnä kilpailun stadionaluetta, mutta yleensä täynnä. Kilpailukanslian eteläpuolella on lisäksi maksullinen Paloheinän jäähallin pysäköintialue.

Pukuhuoneet ja WC:t. Paloheinän ulkoilumajalla ovat pukuhuoneet sekä WC-tilat ja kahvio.  

Kilpailukanslia sijaitsee ajanottokopin läheisyydessä.

Kilpailunumerot on aiemmasta poiketen pussitettu kouluittain/sarjoittain. Koulun yhteyshenkilö noutaa numeropussin kansliasta, joka on valkoisen ajanottokopin läheisyydessä ja jakaa numerot kilpailijoille. Jakamatta jääneet numerot palautetaan kansliaan. Kilpailunumero palautetaan heti kilpailusuorituksen jälkeen maalialueen toimitsijalle mehupisteeseen. Kadonneesta numerosta veloitetaan 50 euroa.

Lähtöpaikka on stadionin itälaidalla.  Lähdöt tapahtuvat lähtöportista numero­järjestyksessä yksitellen 20 s välein.  

Kilpailuradat: Käytössä ovat yhden, kahden ja kolmen kilometrin kierrokset.  1-2 lk:n oppilaat hiihtävät 1 km:n matkan, 3-4 lk:n oppilaat 2 km:n matkan ja 5-6 lk:n sekä 7-9 lk:n oppilaat 3 km:n matkan. Hiihtostadionilla kierretään osoitettu ”hevosenkenkä”. Lähtö ja maali on merkitty Pakilan Vedon sulkaviirillä. Kahden ja kolmen kilometrin kierroksessa on kiinteä 1,8 km ja/tai 3 km viitoitus. 

Keskeyttäminen on ilmoitettava ajanottoon maalin takakautta.

Tulokset luovutetaan Helsingin kaupungin edustajalle, joka jakaa ne edelleen kouluille.

Palkintojenjako pidetään ajanottokopin läheisyydessä kunkin sarjan valmistumisen jälkeen. Kaikissa sarjoissa palkitaan 3 parasta.

Aluekartta

Reittikartat