Haltiavuoren hiihdot sunnuntaina 3.3.24

Haltiavuoren Hiihdot 2024 ovat Pakilan Vedon 90-vuotisjuhlakilpailu.

Kilpailun yhteydessä hiihdetään myös Suomen para hiihto cupin 3. osakilpailu. 

Ei jälki-ilmoittautumisia!

Reitteihin tutustuminen ja suksien testaus kilpaladuilla tulisi tehdä ennen kilpailujen alkua. Mikäli järjestäjä antaa luvan kisareiteillä veryttelyyn kilpailun aikana, tulee siinä noudattaa erityistä varovaisuutta. Veryttelyyn voi käyttää 1 km:n tasamaan latua tai alueella olevia luonnonlumilatuja.

Kilpailupaikka on pohjois-Helsingissä Kuusmiehentien pohjoispuolella. Virallinen osoite on Pakilantie 124. Paikalle pääsee sekä omalla autolla että HSL:n busseilla 66 ja 560.

Pysäköintialueelle ajetaan vastapäätä Kuusmiehen­tie 58:aa. Tällä ns peltoparkilla on parhaiten tilaa. Kuusmiehentie 66:n kohdalla sijaitseva alue on lähinnä kilpailun stadionaluetta, mutta yleensä täynnä. Pysäköintialueella on käytettävä pysäköintikiekkoa (4h). Pakilan Vedon majan eteläpuolella on lisäksi maksullinen Paloheinän jäähallin pysäköintialue. 

Pukuhuoneet ja WC:t. Paloheinän ulkoilumajalla, joka on tiilitalo alueen länsilaidalla.  Ulkoilumajalla ovat pukuhuoneet sekä WC-tilat ja kahvio.  

Kilpailukanslia sijaitsee ajanottokopin läheisyydessä. 

Kilpailunumerot annetaan kansliasta yksitellen. Kilpailu­numero palautetaan heti kilpailusuorituksen jälkeen maalialueen toimitsijalle. Palauttamattamattomista numeroliiveistä lähetämme 50 € laskun kilpailijan edustamalle seuralle.

Lähtöpaikka on stadionin itälaidalla.  Lähdöt tapahtuvat lähtöportista numero­järjestyksessä yksitellen kolmenkymmenen sekunnin välein. Hiihto­tapa on perinteinen kaikissa sarjoissa. 

Kilpailuradat: Käytössä ovat Paloheinän 1 km:n, 2 km:n ja 3 km:n kilparadat (tilanne päivittyy ratojen kunnon mukaan). Hiihtostadionilla kierretään osoitettu ”hevosenkenkä”. Lähtö ja maali on merkitty Pakilan Vedon sulkaviirillä. Reitin risteyspaikoissa on viitoitus edellä mainituille reiteille. 

1, 2 ja 3 km hiihdetään yhtenä kierroksena, 4 km hiihdetään 2 km+2 km, 5 km 3 km+2 km, 8 km 3 km+3 km+2 km ja 10 km 3x3 km.

Kilpailumatkat ja sarjat (perinteinen hiihtotapa, huomioi sauvojen pituus):

NYL, N16, N18 ja N45 5 km P

N12 ja N14 3 km P, N10 2 km P, N08 1 km P 

NYL LV Kelkka 2 km

NYL K 2 km P

MYL, M18 ja M45 10 km P, M16 8 km P

M14 ja M65 5 km P

M12 3 km P, M10 2 km P ja M08 1 km P

MYL B, MYL LV 10 km P

M50 LV 5 km P

MYL K 4 km (2 x 2 km) P 

M12 K, M14 K, M20 K ja M50 K 2 km P

M20 LV Kelkka 5 km P ja M50 LV Kelkka 5 km P

Keskeyttäminen on ilmoitettava ajanottoon maalin takakautta.

Tulokset tulevat aluksi epäviralliselle tu­lostaululle ajanottokopin läheisyyteen. Tulokset julkaistaan tällä sivulla kilpailun päätyttyä.

Palkintojenjako pidetään kilpailukanslian läheisyydessä mahdollisesti kahdessa erässä. Aikataulusta tiedotetaan kuulutuksilla. 

Tuomarineuvosto:

TD Kristiina Saarinen
TDA Susanna Nousiainen
Kilpailunjohtaja Jari Nieminen
Kilpailusihteeri Taneli Julku
Parahiihto cup Tuomas Törrönen


Alla olevassa tiedostossa ovat päivän tulokset. Kiitokset osallistujille.

Kartta ja kilpailuradat