Kestävyysurheilu

Kestävyysurheiluryhmät


Pakilan Vedon, JytyCoachingin ja Salus Pakilan yhdessä toteuttama aikuisten kestävyysurheiluvalmennus jatkuu 2023-2024 ja toteutetaan totutusti kahdessa ryhmässä: Kuntosompa ja Finlandiasompa.

Ryhmät ovat tarkoitettu kaikille kuntoaan kohottaville, enemmän tai vähemmän vakavissaan kestävyyslajeja harrastaville liikkujille.

Talvella ryhmät tukevat valmistautumista massahiihtotapahtumiin, kesällä maraton-, ja triathlon- ym. kestävyysurheilutapahtumiin. Ryhmiin voi tulla mukaan myös ihan vaan parantamaan kuntoaan, hiihto- ja juoksutekniikkaansa sekä liikkumaan yhdessä muiden kanssa.

Ryhmien harjoittelu koostuu erilaisista kestävyyttä kehittävistä treeneistä hyvin monipuolisesti, mm
- hiihto
- juoksu
- pyöräily
- sauvatreeni
- voimaharjoittelu
- liikkuvuusharjoittelu
- melonta
- eri lajien tekniikat


Kuntosomparyhmä on tarkoitettu aktiivisesta liikunnasta ja kunnon ylläpidosta ja kehittämisestä kiinnostuneille aikuisille. Ryhmässä käydään läpi hiihdon eri tekniikat ihan perusharjoituksista lähtien, joten mukaan voi tulla vaikka vapaan tai pertsan hiihto ei vielä täydellisesti sujuisikaan. Juoksutekniikka ja voimaharjoittelu opetellaan myös niin, ettei aiempaa kokemusta edellytetä. Treenit toteutetaan niin, että kaikki voivat toteuttaa ne oman kuntonsa mukaisesti.


Finlandiasomparyhmä on erityisesti tarkoitettu sellaisille aktiiviliikkujille, jotka tekevät jo vauhdikkaitakin lenkkejä – olet myös saattanut asettaa itsellesi tavoitteen, vaikkapa massahiihtoon osallistumisen. Tekniikat ovat mukana harjoituksissa, joten ryhmäläisten ei tarvitse hallita hiihdon kaikkia tekniikoita mitenkään täydellisesti. Harjoituksissa on mukana vauhdikkaita tehoharjoituksia. Finlandiasompalaisille annetaan tukea myös oman harjoitusohjelman laatimisessa.

Kuntosomparyhmän oma kokoontumiskerta on tiistaisin kello 18:00 ja Finlandiasomparyhmän 19:00, pääosin Paloheinässä. Maksamalla Pakilan Vedon jäsenmaksun, ryhmäläisillä on mahdollisuus osallistua laajasti myös Pakilan Vedon harjoituksiin, leireille, kilpailuihin ja urheilijan testeihin.

Tervetuloa mukaan sompailijoiden klaaniin!


Valmentajat
- Ryhmien vastuuvalmentaja Jyri Lahtinen


Kevätkausi 2024 starttaa molemmilla ryhmillä tiistaina 9.1. 


Maksut
- Valmennusmaksu 190 eur / kausi (15 kertaa per kausi)
- Pakilan Vedon jäsenmaksu 55 eur / vuosi (kesästä kesään)
Ryhmät perustetaan, jos mukaan tulee vähintään 5 osallistujaa

Ilmoittautuminen ja lisätietoja
- Jyri Lahtinen jytycoaching@gmail.com (040 5517466)
Ryhmän valmentaja - Jyri Lahtinen

Yksilövalmentaja, kestävyysurheiluvalmentaja

Jyri on pitkän linjan liikuntajyrä, jolla on monipuolinen kilpaurheilutausta (mm. melonta, jääkiekko, lentopallo), sekä nykyisenä intohimona kestävyysurheilu. Jyri on ylittänyt maaliviivan lukuisissa Ironman-, maraton- ja massahiihtotapahtumissa. Liikunnan ammattitutkinto on suoritettu Vierumäen Urheiluopistolla samoin kuin Personal Trainer -sertifikaatti. Triathlonin puolelta jyrillä on II-tason valmentajakoulutus. Valmennus-, ohjaus- ja opettajakokemusta Jyrillä on useista lajeista.

Tiistain treenit ovat ryhmien omia harjoituksia, muut Pakilan Vedon järjestämiä treenejä, joihin seuraan liittynet voivat osallistua. Ohjelma tarkentuu elokuun aikana.