Seurainfo

Pakilan Veto on helsinkiläinen hiihtoseura, joka viettää tällä kaudella 90-vuotissyntymäpäiväänsä. Jäseniä meillä on jo lähes 800, mikä on suurimpia määriä Suomessa. Seurassa voi harrastaa hiihtoa niin kilpa- kuin harrastepohjallakin. Toimintamme vahvuuksia ovat vahva yhteisöllisyys ja nuorisotoiminta. Meillä on valmennusryhmiä 5-vuotiaista aikuisiin asti. 

Haluamme lisätä maastohiihdon houkuttelevuutta ja harrastusmahdollisuuksia sekä edistää kilpailutoimintaa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Pakilan Veto mahdollistaa harrastajana, kilpailijana, seuratoimijana ja valmentajana kehittymisen turvallisessa, ystävällisessä ja urheilullisessa ilmapiirissä.

 

Tule mukaan ja liity jäseneksi!

Pakilan Vedon jäsenenä voit osallistua talvikaudella hiihtokilpailuihin, sekä keväisin ja syksyihin maastojuoksu- ja yleisurheilukilpailuihin. Järjestämme kevät-, talvi- ja syysleirejä. Valmennusryhmissämme pääset varsinkin lumettomina aikoina kokeilemaan myös monia muita lajeja kuten suunnistusta, melontaa, kiipeilyä ja pyöräilyä. Pyrimme järjestämään jäsenille myös arvokasta koulutusta mm. hiihtotekniikoista, -välineistä ja voitelusta, harjoittelusta ja ravitsemuksesta. Ja mikä tärkeintä, pääset harjoittelemaan ja harrastamaan hyvässä porukassa!


Haluatko mukaan ohjaamaan ja valmentamaan PaVen mahtavaan porukkaan?

Otamme mukaan uusia ja innokkaita apuohjaajia, valmentajia ja vastuuvalmentajia. Apuohjaalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta ohjaamisesta - vastuuvalmentaja ohjaa ja opettaa. Jos valmentajan tai vastuuvalmentajan työt alkavat ohjauskokemuksen karttuessa kiinnostamaan, niin koulutuskin järjestyy. Ohjaus- ja valmennuskerroista maksetaan palkkaa koulutuksen ja kokemuksen mukaan.

Jos siis kiinnostuit ohjaamisesta tai valmentamisesta PaVessa, ota yhteyttä susanna.nousiainen@pakilanveto.onmicrosoft.com.


Seuran historia

29.4.1934 perustettiin Pakinkylän Voimistelu- ja urheiluseura Veto ry. Nykyisen nimensä Pakilan Veto seura sai vuonna 1964. Lajikirjo on vuosien varrella ollut uskomaton: painia, jääkiekkoa, pesäpalloa, yleisurheilua ja tietenkin hiihtoa. Tuttavallisesti PaVeksi kutsuttu seura on viime vuosina keskittynyt maastohiihtoon.


Seuran arvot

Seuralla on kaksi arvoa, jotka ohjaavat kaikkea toimintaamme.
Ne sisältävät paljon asioita, ja muodostavat koko toimintamme sydämen:

1. Ystävyys

Seurassa on hyvä seurahenki, johon kuuluu hyvä ystävyys ja se, että kaikkia kannustetaan. Ystävyyssuhteita tuetaan kaikki seuran jäsenet huomioiden, sillä ystävät ovat voima, joka saa jatkamaan urheilua niinäkin päivinä, jolloin muuten luovuttaisi.

Ystävyys on tasa-arvoista iästä, sukupuolesta, alkuperästä tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Tytöt ja pojat, miehet ja naiset treenaavat useimmiten yhdessä. Harrastusmaksut pyritään pitämään niin alhaisina, etteivät ne muodostuisi harrastamisen esteeksi. Toimintaan ovat kaikki matalalla kynnyksellä tervetulleita, ja myös perheiden yhdessä harrastamista tuetaan. 

Seurassa tärkeässä asemassa ovat urheilijoiden lisäksi taustajoukot. Talkoohengellä rakennetaan niin harraste- kuin kilpailutoimintaa ja seuran kehittymistä. Kommunikointi seurassa on avointa ja kuka tahansa voi tehdä aloitteita toiminnan kehittämiseksi.

Ladulla käyttäydymme ystävällisesti kaikki hiihtäjät huomioiden.

2. Urheilullisuus

Yksi seuran päätavoitteista on urheilulliseen elämäntapaan kasvattaminen, johon kuuluu terveet elämäntavat ja monipuolinen liikunta. Tarjoamme laadukasta ja monipuolista valmennusta ja kilpailutoimintaa, mutta kunnioitamme myös sitä, että urheilijoilla voi olla muitakin lajeja ja harrastuksia. Nuoria urheilijoita tuetaan kehittymään paitsi urheilijoina myös muut elämän alueet huomioiden. Pakilan Vedossa voi urheilla niin kilpailu- kuin harrastemielessäkin. Kaikkia autetaan kehittymään urheilijoina riippumatta kuntotasosta, urheilumenestyksestä tai siitä osallistuuko kilpailuihin. Urheilun kuuluu myös reilu käytös ja vastuun ottaminen. Liikunnan ilo tuo pitkällä tähtäimellä parhaat tulokset.


Toimintalinja

Lue Pakilan Vedon toimintalinja kokonaisuudessaan täältä: