Romuhiihdot 2022

Pakilan Vedon kilpailukauden kolmas kansallinen kilpailu Romuhiihdot järjestetään Paloheinässä su 3.4.2022 alkaen klo 11.

Kilpailu käydään vapaalla hiihtotavalla. Kilpailussa on sarjoja N/M6-sarjasta aina veteraanisarjoihin asti. Kansallisen tason kilpailuun osallistuminen edellyttää voimassa olevaa kilpailulisenssiä tai sarjasta riippuen skipassia.

Tuomarineuvosto:

  • Kilpailunjohtaja Pekka Palosuo
  • TD Lassi Vesalainen
  • TDA Kalevi Kanerva
  • Kilpailusihteeri Jari Nieminen

Kilpailupaikka on pohjois-Helsingissä Kuusmiehentien pohjoispuolella. Virallinen osoite on Pakilantie 124. Paikalle pääsee sekä omalla autolla että HSL:n busseilla 66 ja 560.

Pysäköintialueelle ajetaan vastapäätä Kuusmiehen­tie 58:aa. Tällä ns peltoparkilla on parhaiten tilaa. Kuusmiehentie 66:n kohdalla sijaitseva alue on lähinnä Paloheinän ulkoilumajaa. Pakilantie 124:n kohdalla on lisäksi maksullinen Paloheinän jäähallin pysäköintialue (1 € / 3 h, seuraavat tunnit 0,5 € / tunti).

Pukuhuoneet ja WC:t. Hiihtostadionilta on lumetettu reitti Paloheinän ulkoilumajalle, joka on tiilirakennus alueen länsilaidalla.  Ulkoilumajalla ovat pukuhuoneet sekä WC-tilat ja kahvio. Ulkoilumaja avautuu klo 10:00. Lisäksi pyydetään huomioimaan, että ulkoilumaja on kaikille avoin ja siellä on voimassa omat koronaan liittyvät ohjeistukset. 

Kilpailukanslia sijaitsee ajanottokopin läheisyydessä lähtö- ja maalialueen tuntumassa. Kilpailukanslia avataan klo 10. HUOM muuttunut paikka!

Kilpailunumerot annetaan kansliasta yksitellen. Kilpailu­numero palautetaan mehupisteeseen heti kilpailusuorituksen jälkeen. Palauttamattamattomista numeroliiveistä lähetämme laskun kilpailijan edustamalle seuralle.

Lähtöpaikka on stadionin itälaidalla. Lähdöt tapahtuvat lähtöportista numero­järjestyksessä yksitellen kolmenkymmenen sekunnin välein. Hiihto­tapa on vapaa kaikissa sarjoissa. Verryttelyä varten on metsän laitaa seuraava kierros.

Kilpailuradat: Käytössä ovat Paloheinän 0,5 km, 1 km, 1,8 km ja 3 km kilpaladut. Matkat on merkitty kilpailukutsuun ja lähtö­listoihin. Lähtö ja maali on merkitty Pakilan Vedon sulkaviirillä. 3 km ja sitä lyhyemmät matkat kierretään yhtenä lenkkinä. 5 km = 3 km + 2 km, 10 km (9,3 km) = 3 x 3 km. Kilpailuratoja voidaan joutua muuttamaan lumitilanteen mukaan.

Keskeyttäminen on ilmoitettava ajanottoon maalin takakautta.

Tulokset tulevat aluksi epäviralliselle tu­lostaululle ajanottokopin läheisyyteen. Tulokset julkaistaan tällä sivulla kilpailun päätyttyä.

Palkintojen jako: Pidetään maalialueella koronatilanteen sen sallitessa. Palkintoina jaetaan aikaisemmin ylijääneitä pokaaleita sekä upeita, lahjoituksena saatuja käytettyjä palkintoja, mistä kilpailun nimikin on peräisin. Palkinnot jaetaan kansliateltalta kunkin sarjan tulosten valmistuttua ja protestiajan umpeuduttua. Palkintojenjaon etenemisestä tiedotetaan kuulutuksin.

Romusarja: Heti kansallisten kisojen jälkeen hiihdetään kaikille avoin Romusarja. Matkana on 3 km ja kilpailu hiihdetään yhteislähtönä vapaalla hiihtotavalla eli saa käyttää luisteluhiihdon eri tekniikoita tai hiihtää perinteistä. Numerolapun noudon yhteydessä peritään 10 euron osallistumismaksu. Kaikille osallistujille otetaan aika ja maalissa on mehutarjoilu. Palkinnot arvotaan.

Voimassa olevat koronaan liittyvät ohjeet ja suositukset tiivistetysti:

  • Tule vain terveenä ja oireettomana kilpailupaikalle
  • Ulkoilumajan palvelut, kuten pukuhuoneet, WC:t ja kahvio ovat kaikkien alueella liikkuvien käytössä. Asioidessasi siellä, muista maskin käyttö ja hyvä käsihygienia.
  • Muista turvavälit kaikissa tilanteissa