Valmentajat


Aarni Laakkonen toimii Pakilan Vedon johtokunnassa nuorisovalmennuskoordinaattorina ja lisäksi junnusomparyhmän vastuuvalmentajana. Omalta uralta parhaita saavutuksia nuorten sarjoista ovat useampi henkilökohtainen aluemestaruus ja nuorten SM-kisoista useita sijoituksia 20 parhaan joukkoon. Aarnilla on Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutus sekä Urheiluliiton nuorten yleisurheiluohjaajatutkinto.


Mikko Matilainen toimii  Hopeasomparyhmän ja Kultasomparyhmän vastuuvalmentaja. Mikko on suorittanut liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon sekä Hiihtoliiton 3-tason valmentajakoulutuksen. Mikko on valmentanut Pakilan Vedossa kymmenisen vuotta; hän tuli toimintaan mukaan poikansa hiihtoharrastuksen kautta. 

Maria Saari on Skidisomman vastuuvalmentaja. Hänellä on itsellään kilpahiihtotausta VHS:n puolelta, ja Marian koko perhe on hiihdon harrastajia. Marialla on vahva lajiosaaminen ja valmius opettaa hiihtotekniikkaa.


Kaisla Ollila toimii minisomman vastuuvalmentajana kaudella 2022-23. Hänellä oli taustaa useankin urheilulajin parista ennen kuin aloitti oman kilpahiihtouransa Pakilan Vedossa 2015, sittemmin siirtyen ampumahiihdon pariin. Ennen sitoutumistaan säännölliseen valmennukseen Kaisla on useamman vuoden ajan auttanut lasten valmennuksessa PaVessa sekä Kanadassa.

Iira Riihilahti vastaa Mixmoving- ja Sisusomparyhmien toiminnasta. Lisäksi Iira tarjoaa henkistä valmennusta kaikille PaVen hiihtäjille. Iira on entinen erityisopettaja ja liikunnan opettaja. Hänellä on pitkä kokemus henkisen valmennuksen alueelta futiksen puolelta HJK:n riveissä, josta Iiran poika Aki ponkaisi ammattiurheilijan uralle. Iiraan voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos kaipaat tukea vaikkapa kilpailujännityksen hallintaan. Iira on mukana Pakilan Vedon johtokunnassa nyt toista vuotta.

Jyri Lahtisen vastuulla on aikuisten kestävyysurheiluryhmät Kuntosompa ja Finlandiasompa. Jyri on liikunnan monipuolinen ammattilainen ja Salus Pakilan valmentaja. Jyri on suorittanut liikunnan ammattitutkinnon sekä II-tason triathlonvalmentajatutkinnon.

Omaa edelleen jatkuvaa urheilutaustaa Jyrillä on mm. hiihdosta, triathlonista ja melonnasta. Viimeisen vuosikymmenen aikana Jyri on ylittänyt maalilinjan lukuisissa massahiihtotapahtumissa (mm. Marcialonga, Pirkan hiihto, Finlandiahiihto, Vuokattihiihto) ja triathlonkilpailuissa (mm. 3x Ironman). Ratamelonnassa Jyri saavutti kesällä 2020 ikäluokkansa Suomen mestaruuden K-1 5000m:n matkalla sekä hopeaa (1000m) ja pronssia (maraton).

Hänellä on myös oma personal trainingia ja kestävyysvalmennusta tarjoava yritys JytyCoaching.

Saara Haikola on tullut PaVen toimintaan kolmen lapsensa kautta, jotka kaikki hiihtävät PaVessa kilpaa. Saaralla on kilpahiihtäjän tausta, ja viimeksi talvella 2020 Saara voitti kaksi kultaa ja hopeamitalin Innsbruckissa Winter World Masters Gamesin ikänaissarjoissa. Saara on suorittanut liikunnan ammattitutkinnon, 3-tason maastohiihdon valmentajatutkinnon ja tekee töitä sekä erityisopena, että liikunnan opettajana. Liikunnan supernaisena Saaralla on myös oma yritys Tmi HyvaHappi, joka tarjoaa liikuntapalveluita niin aikuisille kuin lapsillekin. Saara on toiminut vastuuvalmentajana useammissa PaVen ryhmissä ja valmentaa kaudella 22-23 satunnaisesti eri ryhmissä ja leireillä. 


Siiri Palonen valmentaa Minisompa-ryhmässä. Siiri aloitti hiihtouransa jo pikkutyttönä Pakilan Vedon hiihtokoulussa. Hän jatkoi harrastusta valmennusryhmissä siirtyen sitten sujuvasti kilpailemisesta valmennuksen puolelle. Siiri on innostava valmentaja, joka osaa ottaa pienet urheilijat hyvin huomioon. Siiri on suorittanut Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutuksen, ja oman vuosien hiihtotaustansa ansiosta hänellä on hyvä lajiosaaminen. Siirin omiin urheilulajeihin lukeutuu myös kilparatsastus.

Timo Hämäläinen valmentaa enimmäkseen Hopeasompalaisia. Timo on tullut PaVen toimintaan mukaan poikansa hiihtoharrastuksen myötä. Hän on suorittanut Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutuksen. Timo on toiminut myös Pakilan Vedon johtoryhmässä 4 vuoden ajan. Timo on graafinen suunnittelija ja hänen käsialaansa ovat niin Pakilan Vedon kotisivujen ulkoasu kuin uusimpien kisapukujemmekin ilme.

Sanni Heikkinen on ollut Pakilan Vedon toiminnassa mukana pikkutytöstä lähtien ja ajan mittaan toiminut monissa seuran tärkeissä rooleissa: hiihtäjänä, hiihtokouluopettajana, hiihtokouluvastaavana, valmentajana, ryhmän vastuuvalmentajana ja johtoryhmän jäsenenä. Opiskelun myötä ajankäytöstä seuran toimintaan on joutunut välillä tinkimään, mutta edelleen Sanni toisinaan täydentää valmentajajoukkoamme iloisella ja mukaansa tempaavalla tyylillään. Sannilla on pitkä kokemus lajista, ja Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutus. Sannin urheiluharrastuksiin kuuluu myös suunnistus.


Nelli Korhonen valmentaa Sisusompa-ryhmää. Nelli on tuleva erityisopettaja ja kahden erityisen sisar, ja hänellä on laaja kokemus erilaisista erityisen tuen liikkujista. Nelli on opiskellut sivuaineenaan soveltavaa liikuntaa ja osallistunut monenlaisiin erityisen tuen liikuntakoulutuksiin. Oma lajitausta löytyy jalkapallon ja suunnistuksen puolelta. Pakilan Vedon toiminnassa hän on mukana toista kautta.

Nuutti Jääskeläinen on valmentanut skidisompalaisia vuoden 2021 alusta lähtien. Nuutilla on usean vuoden historia PaVen kilpahiihtäjänä. Nuutti on ollut vetämässä myös hiihtokouluja ja vapaan hiihdon tekniikkakurssia. Hiihdon lisäksi Nuutti on harrastanut myös muita kestävyysurheilulajeja.

Teemu Weck valmentaa sisusomparyhmää ja skidejä. Teemu on aloittanut Pakilan Vedossa jo pienenä hiihtokoululaisena ja siirtynyt valmennusryhmiin heti, kun se on ollut mahdollista. Nyt oma kilpailullinen ura on jäämässä taka-alalle ja oma kiinnostus siirtymässä valmennuksen puolelle.

Nea Kontinen on Pakilan Vedon Hopeasomparyhmän urheilijoita. Oman urheilunsa ohessa hän valmentaa maanantaisin minisompalaisia ennen omiin harjoituksiinsa siirtymistä. Nea on hiihtänyt PaVessa vuodesta 2019. Hänellä on Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutus.


Anni Laakso on hiihtänyt PaVessa kilpaa viitisen vuotta. Oman hiihtoharrastuksen ohessa Anni valmentaa minisomparyhmää aina, kun omilta harjoituksiltaan ehtii. Annilla on hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutus.


Eino Haara on ollut keväästä 2021 lähtien mukana Skidisomman valmennuksessa. Eino on Pakilan Vedon menestyneitä kilpahiihtäjiä M18-sarjasta. Hiihdon lisäksi Eino kilpailee myös suunnistuksessa.


Tommi Weck toimi skidien vastuuvalmentajana kaudella 20-21 ja junnujen vastuuvalmentajana kaudella 21-22, mutta on nyt tauolla vakituisesta valmentamisesta asepalveluksen vuoksi. Tommi aloitti Pakilan Vedossa pienenä hiihtokoululaisena ja kilpaili Pakilan Vedon väreissä 16-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen hän siirtyi pääasiassa valmennuksen puolelle. Tommi on suorittanut Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutuksen. Tommin vahvuus on eri hiihtotekniikoiden hallinta.

Susanna Nousiainen ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠on Pakilan Vedon seurakoordinaattori, joka on kilpaillut hiihdossa, yleisurheilussa sekä salibandyssä. Susanna on liikunnanalan asiantuntija (AMK, valmennuksen suuntautumisopinnot) ja Personal Trainer (FAF). Hän vierailee ohjaajan roolissa eri ryhmissä kauden aikana. Vahvuuksina hänellä on kokonaisvaltainen valmennus, harjoittelun ohjelmointi sekä voimaharjoittelu.


Laura Jarva on rautasomman valmentaja, joka on työskennellyt liikunta-alalla täysipäiväisesti 12 vuotta, joista 7 vuotta yrittäjänä.  Hänen lajinsa on ollut pienestä pitäen maastohiihto, jossa kilpaura päättyi 2000-luvun alkupuolella.


Laura Mononen on vieraileva rautasomman valmentaja, joka on kilpaillut maastohiihdossa kansainvälisellä huipulla 10 vuoden ajan ja kuulunut myös nämä vuodet A-maajoukkueeseen.
Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kestävyysurheilusta ja siinä valmentautumisesta aina juniorisarjoista yleisen sarjan MM-mitalistiksi. 


Anssi Pentsinen on rautasomman vieraileva valmentaja, joka on hiihtänyt arviolta noin 60 000 kilometriä. Näiden kilometrien aikana hänelle on syntynyt paljon ajatuksia siitä, miten tätä lajia pitäisi kehittää ja harjoitella. 


© Jere Alen

Miikka Vuorikoski ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠on aikuisten tavoitteellisen hiihtoryhmän vetäjä. Intohimoinen hiihtäjä ja hiihdon seuraaja, viihtyy Paloheinän laduilla lähes päivittäin. 

Lapsuuden idoli: Helena Takalo. Aikuishiihtokilpaura alkoikin Helenan hiihdoista jokunen vuosi sitten. Parhaimmillaan vapaan sprintissä. Tosin ei ole koskaan sellaista hiihtänyt. Vielä.  Yli kymmenen maailmancupin starttia, latupartiossa.

© Axa Sorjanen