Valmentajat

Mikko Matilainen toimii Pakilan Vedon valmennusvastaavana, jonka vastuulla on seuran valmennustoiminnan järjestäminen yhdessä kaikkien valmentajien kanssa. Mikko on Hopeasomparyhmän ja Kultasomparyhmän vastuuvalmentaja. Mikko on suorittanut liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon sekä Hiihtoliiton 3-tason valmentajakoulutuksen. Mikko on valmentanut Pakilan Vedossa kymmenisen vuotta; hän tuli toimintaan mukaan poikansa hiihtoharrastuksen kautta. Saman ajan Mikko on vaikuttanut Pakilan Vedon johtokunnassa.

Saara Haikola on Junnuhoppareiden vastuuvalmentaja. Saaralla on kilpahiihtäjän tausta, ja viimeksi talvella 2020 Saara voitti kaksi kultaa ja hopeamitalin Innsbruckissa Winter World Masters Gamesin ikänaissarjoissa. Saara on suorittanut liikunnan ammattitutkinnon, 3-tason maastohiihdon valmentajatutkinnon ja tekee töitä sekä erityisopena, että liikunnan opettajana. Liikunnan supernaisena Saaralla on myös oma yritys Tmi HyvaHappi, joka tarjoaa liikuntapalveluita niin aikuisille kuin lapsillekin. PaVen toimintaan Saara on tullut kolmen lapsensa kautta, jotka kaikki hiihtävät PaVessa.

Maria Saari on Skidisomman vastuuvalmentaja. Hänellä on itsellään kilpahiihtotausta VHS:n puolelta, ja Marian koko perhe on hiihdon harrastajia. Marialla on vahva lajiosaaminen ja valmius opettaa hiihtotekniikkaa.

Tommi Weck on Junnusomparyhmän vastuuvalmentaja. Tommi aloitti Pakilan Vedossa pienenä hiihtokoululaisena ja kilpaili Pakilan Vedon väreissä 16-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen hän siirtyi pääasiassa valmennuksen puolelle. Tommi on suorittanut Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutuksen. Tommin vahvuus on eri hiihtotekniikoiden hallinta.

Hanna Muhonen toimii Minisomman vastuuvalmentajana. Hannalla on pitkä kokemus eri urheiluseuroista. Oma nuoruuden urheilu-ura oli jääkiekon puolelta. Hannan molemmat tyttäret hiihtävät PaVessa, ja sitä myötä Hanna on päätynyt seuraamme niin valmentamaan kuin johtokunnan toimintaankin. Hannalla on Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutus.

Iira Riihilahti vastaa Mixmoving- ja Sisusomparyhmien toiminnasta. Lisäksi Iira tarjoaa henkistä valmennusta kaikille PaVen hiihtäjille. Iira on entinen erityisopettaja ja liikunnan opettaja. Hänellä on pitkä kokemus henkisen valmennuksen alueelta futiksen puolelta HJK:n riveissä, josta Iiran poika Aki ponkaisi ammattiurheilijan uralle. Iiraan voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos kaipaat tukea vaikkapa kilpailujännityksen hallintaan. Iira on mukana Pakilan Vedon johtokunnassa nyt toista vuotta.

Antti Savolainen ohjaa maanantaisin Junnu- ja Hopeasomparyhmien yhteisiä treenejä ja tiistaisin Skidisompaa. Antti on omalta urheilutaustaltaan mäkihyppääjä. Pakilan Vedon valmentajana hän on toiminut jo 4 vuoden ajan. Antin loikka- ja kehonhallintatreenit ovat tulleetkin tutuksi jo ainakin kaikille Hopeasomman ja Junnusomman kokeneimmille urheilijoille.

Siiri Palonen valmentaa Minisompa-ryhmässä. Siiri aloitti hiihtouransa jo pikkutyttönä Pakilan Vedon hiihtokoulussa. Hän jatkoi harrastusta valmennusryhmissä siirtyen sitten sujuvasti kilpailemisesta valmennuksen puolelle. Siiri on innostava valmentaja, joka osaa ottaa pienet urheilijat hyvin huomioon. Siiri on suorittanut Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutuksen, ja oman vuosien hiihtotaustansa ansiosta hänellä on hyvä lajiosaaminen. Siirin omiin urheilulajeihin lukeutuu myös kilparatsastus.

Timo Hämäläinen valmentaa usein sekä Junnu- että Hopeasompalaisia. Timo on tullut PaVen toimintaan mukaan poikansa hiihtoharrastuksen myötä. Hän on suorittanut Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutuksen. Timo on toiminut myös Pakilan Vedon johtoryhmässä 4 vuoden ajan. Timo on graafinen suunnittelija ja hänen käsialaansa ovat niin Pakilan Vedon kotisivujen ulkoasu kuin uusimpien kisapukujemmekin ilme.

Sanni Heikkinen on ollut Pakilan Vedon toiminnassa mukana pikkutytöstä lähtien ja ajan mittaan toiminut monissa seuran tärkeissä rooleissa: hiihtäjänä, hiihtokouluopettajana, valmentajana, ryhmän vastuuvalmentajana sekä johtokunnan nuorisoedustajana. Opiskelun myötä ajankäytöstä seuran toimintaan on joutunut välillä tinkimään, mutta edelleen Sanni toisinaan täydentää valmentajajoukkoamme iloisella ja mukaansa tempaavalla tyylillään. Sannilla on pitkä kokemus lajista, ja valmennuksen teoriapuolta hän on täydentänyt erilaisilla hiihdon tekniikka- ja ohjauskursseilla. Sannin urheiluharrastuksiin kuuluu myös suunnistus.

Jyri Lahtisen vastuulla on aikuisten kestävyysurheiluryhmät Kuntosompa ja Finlandiasompa. Jyri on liikunnan monipuolinen ammattilainen ja Salus Pakilan valmentaja. Jyri on suorittanut liikunnan ammattitutkinnon sekä II-tason triathlonvalmentajatutkinnon.

Omaa edelleen jatkuvaa urheilutaustaa Jyrillä on mm. hiihdosta, triathlonista ja melonnasta. Viimeisen vuosikymmenen aikana Jyri on ylittänyt maalilinjan lukuisissa massahiihtotapahtumissa (mm. Marcialonga, Pirkan hiihto, Finlandiahiihto, Vuokattihiihto) ja triathlonkilpailuissa (mm. 3x Ironman). Ratamelonnassa Jyri saavutti kesällä 2020 ikäluokkansa Suomen mestaruuden K-1 5000m:n matkalla sekä hopeaa (1000m) ja pronssia (maraton).

Hänellä on myös oma personal trainingia ja kestävyysvalmennusta tarjoava yritys JytyCoaching.


Nelli Korhonen valmentaa Sisusompa-ryhmää. Nelli on tuleva erityisopettaja ja kahden erityisen sisar, ja hänellä on laaja kokemus erilaisista erityisen tuen liikkujista. Nelli on opiskellut sivuaineenaan soveltavaa liikuntaa ja osallistunut monenlaisiin erityisen tuen liikuntakoulutuksiin. Oma lajitausta löytyy jalkapallon ja suunnistuksen puolelta. Pakilan Vedon toiminnassa hän on mukana toista kautta.

Nuutti Jääskeläinen on valmentanut skidisompalaisia vuoden 2021 alusta lähtien. Nuutilla on usean vuoden historia PaVen kilpahiihtäjänä. Nuutti on ollut vetämässä myös hiihtokouluja ja vapaan hiihdon tekniikkakurssia. Hiihdon lisäksi Nuutti on harrastanut myös muita kestävyysurheilulajeja.

Teemu Weck on aloittanut Pakilan Vedossa jo pienenä hiihtokoululaisena ja siirtynyt valmennusryhmiin heti, kun se on ollut mahdollista. Teemu valmentaa sisusomparyhmää ja maanantaisin skidisomparyhmää oman kilpahiihtoharrastuksensa ohessa.

Eino Haara on ollut keväästä 2021 lähtien mukana Skidisomman valmennuksessa. Eino on Pakilan Vedon menestyneitä kilpahiihtäjiä M16-sarjasta. Hiihdon lisäksi Eino kilpailee myös suunnistuksessa.

Sara Muhonen on Pakilan Vedon aktiivihiihtäjiä. Hän valmentaa maanantaisin minisompalaisia jatkaen sitten harjoituksista suoraan omiin treeneihinsä. Saran koko perhe on hiihtoharrastuksessa PaVessa mukana. Saran lajeihin kuuluu myös ampumahiihto.

Nea Kontinen on Pakilan Vedon Hopeasomparyhmän urheilijoita. Oman urheilunsa ohessa hän valmentaa maanantaisin minisompalaisia ennen omiin harjoituksiinsa siirtymistä. Nea on hiihtänyt PaVessa vuodesta 2019. Hiihdon lisäksi Nea harrastaa ratsastusta.