Valmentajat


Nuorten ryhmien valmentajat


Mikko Matilainen toimii  Hopeasomparyhmän ja Kultasomparyhmän vastuuvalmentaja. Mikko on suorittanut liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon sekä Hiihtoliiton 3-tason valmentajakoulutuksen. Mikko on valmentanut Pakilan Vedossa kymmenisen vuotta; hän tuli toimintaan mukaan poikansa hiihtoharrastuksen kautta. 


Aarni Laakkonen on junnusomparyhmän vastuuvalmentaja. Omaa kilpailukokemusta Aarnilla on nuorten sekä aikuisten kansalliselta tasolta niin maastohiihdossa kuin yleisurheilussa. Aarnilla on Suomen Hiihtoliiton 2-tason valmentajakoulutus sekä syksystä 2023 alkaen Suomen Urheiluliiton lasten yleisurheiluvalmentajalisenssi.


Kaisla Ollila on toiminut minisomman vastuuvalmentajana vuodesta 2022. Hänellä oli taustaa useankin urheilulajin parista ennen kuin aloitti oman kilpahiihtouransa Pakilan Vedossa 2015, sittemmin siirtyen ampumahiihdon pariin. Ennen sitoutumistaan säännölliseen valmennukseen Kaisla on useamman vuoden ajan auttanut lasten valmennuksessa PaVessa sekä Kanadassa.


Susanna Nousiainen on Pakilan Vedon seurakoordinaattori, joka on kilpaillut hiihdossa, yleisurheilussa sekä salibandyssä. Susanna on liikunnanalan asiantuntija (AMK, valmennuksen suuntautumisopinnot), Personal Trainer (FAF) ja Hiihtoliiton 1-tason kouluttaja. 


Anni Tuomi on yksi skidisomman vastuuvalmentajista kaudella 23-24. Ammatiltaan Anni on liikunnanopettaja ja on käynyt Hiihtoliiton 1-tason koulutuksen. Lisäksi hän työskentelee hiihdonopettajana hiihtokeskuksessa. Lasten harrastustoiminnassa Anni painottaa monipuolista taitoharjoittelua, onnistumista, iloa sekä yhdessä tekemistä.


Tapio Keskitalo on aloittanut yhtenä skidisomman vastuuvalmentajista syksyllä 2023. Päälajina hänellä on nuoruusvuosinaan ollut suunnistus. Hiihto on tullut kuitenkin hyvänä kakkosena, sillä taskuun on jäänyt mm. junioreissa SM-mitali hiihtosuunnistuksen viestistä. PaVessa hiihtävien lasten myötä Tapio tuli toimintaan mukaan ensin talkoolaiseksi ja nyt on kouluttautunut Hiihtoliiton 1-tason valmentajaksi.


Tuomas Niinisalo on yksi skidisomparyhmän vastuuvalmentajista kaudella 23-24. Tuomaksella on kilpahiihtotausta. Hän hiihti kilpaa ala-asteikäisestä kolmekymppiseksi. Tällä hetkellä hiihto on yksi harrastuksista, kun kilpaileminen on siirtynyt puuvenesoudun puolelle. Tuomas liittyi PaVe:n tiimiin pojan hiihtoharrastuksen myötä. 


Maria Saari toimi Skidisomman vastuuvalmentajana kausilla 2021-23. Hänellä on itsellään kilpahiihtotausta VHS:n puolelta, ja Marian koko perhe on hiihdon harrastajia. Marialla on vahva lajiosaaminen ja valmius opettaa hiihtotekniikkaa. Kaudella 2023-24 Maria on valmennuksessa mukana satunnaisesti, sillä opiskelu vie hänet suurimmaksi ajaksi pois Helsingin seudulta.

 

Iira Riihilahti on Mixmoving- ja Sisusomparyhmien toiminnan käynnistänyt äitihahmo. Lisäksi Iira tarjoaa henkistä valmennusta kaikille PaVen hiihtäjille. Iira on entinen erityisopettaja ja liikunnan opettaja. Hänellä on pitkä kokemus henkisen valmennuksen alueelta futiksen puolelta HJK:n riveissä, josta Iiran poika Aki ponkaisi ammattiurheilijan uralle. Iiraan voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos kaipaat tukea vaikkapa kilpailujännityksen hallintaan. 


Teemu Weck valmentaa sisusomparyhmää ja junnuja. Teemu on aloittanut Pakilan Vedossa jo pienenä hiihtokoululaisena ja siirtynyt valmennusryhmiin heti, kun se on ollut mahdollista. Nyt oma kilpailullinen ura on jäänyt taka-alalle ja oma kiinnostus siirtynyt valmennuksen puolelle. Teemulla on hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutus.


Nelli Korhonen valmentaa Sisusompa-ryhmää. Nelli on tuleva erityisopettaja ja kahden erityisen sisar, ja hänellä on laaja kokemus erilaisista erityisen tuen liikkujista. Nelli on opiskellut sivuaineenaan soveltavaa liikuntaa ja osallistunut monenlaisiin erityisen tuen liikuntakoulutuksiin. Oma lajitausta löytyy jalkapallon ja suunnistuksen puolelta. 

 

Antti Savolainen on toiminut Pakilan Vedon valmentajana  jo 5 vuoden ajan, vaikka on ollut välillä toiminnasta tauolla.  Antti on omalta urheilutaustaltaan mäkihyppääjä. Antin loikka- ja kehonhallintatreenit ovat tulleetkin tutuksi jo ainakin Hopea- ja Kultasomman kokeneimmille urheilijoille. Kaudella 2024-25 Antti osallistuu ainakin Hopeasomman valmennukseen.


Saara Haikola on tullut PaVen toimintaan kolmen lapsensa kautta, jotka kaikki hiihtävät PaVessa kilpaa. Saaralla on kilpahiihtäjän tausta, ja viimeksi talvella 2020 Saara voitti kaksi kultaa ja hopeamitalin Innsbruckissa Winter World Masters Gamesin ikänaissarjoissa. Saara on suorittanut liikunnan ammattitutkinnon, 3-tason maastohiihdon valmentajatutkinnon ja tekee töitä sekä erityisopena että liikunnan opettajana. Liikunnan supernaisena Saaralla on myös oma liikauntapalveluyritys Tmi HyvaHappi. Saara on toiminut vastuuvalmentajana useammissa PaVen ryhmissä ja valmentaa satunnaisesti eri ryhmissä ja leireillä. 


Siiri Palonen valmentaa Skidisompa-ryhmässä tiistaisin. Siiri aloitti hiihtouransa jo pikkutyttönä Pakilan Vedon hiihtokoulussa. Hän jatkoi harrastusta valmennusryhmissä siirtyen sitten sujuvasti kilpailemisesta valmennuksen puolelle. Siiri on innostava valmentaja, joka osaa ottaa pienet urheilijat hyvin huomioon. Siiri on suorittanut Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutuksen, ja oman vuosien hiihtotaustansa ansiosta hänellä on hyvä lajiosaaminen. Siirin omiin urheilulajeihin lukeutuu myös kilparatsastus.


Timo Hämäläinen valmentaa enimmäkseen Hopeasompalaisia. Timo on tullut PaVen toimintaan mukaan poikansa hiihtoharrastuksen myötä. Hän on suorittanut Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutuksen. Timo on toiminut myös Pakilan Vedon johtoryhmässä 5 vuoden ajan. Timo on graafinen suunnittelija ja hänen käsialaansa ovat niin Pakilan Vedon kotisivujen ulkoasu kuin uusimpien kisapukujemmekin ilme.


Erkka Haikola toimii yhtenä apuvalmentajana osana hopea- ja kultasomparyhmien valmennustiimiä. Erkka on tullut Pakilan Vedon toimintaan mukaan kymmenisen vuotta sitten kolmen lapsensa hiihtoharrastuksen myötä. Hänen nuoruutensa harrastuksiin kuuluivat kilpailumielessä hiihto, pesäpallo, lentopallo ja yleisurheilu. Erkka kuvailee itseään urheilun sekatyömieheksi ja tykkää kuluttaa kaiken liikenevän ajan erilaisten urheiluaktiviteettien parissa. Kilpailemisen suvantovuosien jälkeen veteraanisarjat ovat houkutelleet laittamaan numerolappua rintaan muutaman viime vuoden ajan. 


Sanni Miettinen (ent. Heikkinen) on ollut Pakilan Vedon toiminnassa mukana pikkutytöstä lähtien ja ajan mittaan toiminut monissa seuran tärkeissä rooleissa: hiihtäjänä, hiihtokouluopettajana, hiihtokouluvastaavana, valmentajana, ryhmän vastuuvalmentajana ja johtoryhmän jäsenenä. Talvella 2024 Sanni osallistuu minisomman valmennukseen. Sannilla on pitkä kokemus lajista, ja Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutus. Sannin urheiluharrastuksiin kuuluu myös suunnistus.


Nea Kontinen on Pakilan Vedon Kultasomparyhmän urheilijoita. Oman urheilunsa ohessa hän valmentaa maanantaisin minisompalaisia ennen omiin harjoituksiinsa siirtymistä. Nea on hiihtänyt PaVessa vuodesta 2019. Hänellä on Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutus.

 

Tommi Weck on toiminut skidien vastuuvalmentajana kaudella 20-21 ja junnujen vastuuvalmentajana kaudella 21-22. Kaudella 23-24 Tommi valmensi pääasiassa Hopeasompa-ryhmäläisiä. Tommi aloitti Pakilan Vedossa pienenä hiihtokoululaisena ja kilpaili Pakilan Vedon väreissä 16-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen hän siirtyi valmennuksen puolelle. Tommi on suorittanut Hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutuksen. Tommin vahvuus on eri hiihtotekniikoiden hallinta. Kaudella 2024-25 Tommi tuurailee valmentajia eri hiihtoryhmissä.

 

Anni Laakso on hiihtänyt PaVessa kilpaa vuosia. Oman hiihtoharrastuksen ohessa Anni on valmentanut mini- ja skidi- ja tenavasomparyhmissä aina, kun omilta harjoituksiltaan on ehtinyt. Annilla on hiihtoliiton 1-tason valmentajakoulutus. Kaudella 2024-25 Anni valmentaa Tenavasompaa.


Mona Etula on yksi Minisompa-ryhmän apuvalmentajista. Mona ollut PaVe:n toiminnassa mukana 2021 keväästä asti. Hän on monipuolinen liikkuja, mutta pääsääntöisesti Mona on harrastanut tanssia tavoitteellisesti viimeiset 8 vuotta sekä kilpaillut tämän parissa niin SM- kuin kansainvälisellä tasolla. Hiihtoon Mona on tutustunut lähinnä omatoimisesti vapaa-ajallaan läpi elämän sekä nyt viimeisimmät vuodet syventänyt taitojaan PaVe:ssa valmentamisen yhteydessä. Monan mielestä parasta valmentamisessa on lasten kehittymisen seuraaminen sekä kasvavina tulevaisuuden lupauksina että urheilijoina.


Nora Korelin on valmentanut Minisomparyhmässä jo useamman vuoden ajan. Nora harrastaa yleisurheilua kilpatasolla, ja hänellä on kokemusta myös yleisurheiluvalmentajana. Hän on suorittanut yleisurheiluvalmentajan starttikurssin.


Anu Weck valmentaa Mini- ja Sisusompa-ryhmissä kaudella 2023-24. Anu on hiihtänyt siitä lähtien kun oppi kävelemään ja on seuran menestyviä urheilijoita Hopeasompa-ryhmässä. Hän on innostava esimerkki monelle nuoremmalle urheilijalle.


Ulla Mäntylä toimii apuvalmentajana Mini- ja Sisusompa-ryhmissä. Ullan on harrastanut hiihtoa pienestä pitäen, mutta oma urheilu- ja kilpailutausta on suunnistuksen puolella. Pakilan Vedon toiminnassa Ulla on ollut 2023 talvesta lähtien.

 

Nuutti Jääskeläinen on valmentanut PaVessa eri ryhmiä, hiihtokouluja ja tekniikkakursseja. Nuutilla on usean vuoden historia PaVen kilpahiihtäjänä. Hiihdon lisäksi Nuutti on harrastanut myös muita kestävyysurheilulajeja. Kaudella 2024-25 Nuutti on palaamassa Junnusomman valmennukseen. 


Aikuisryhmien valmentajat


Jyri Lahtisen vastuulla on aikuisten kestävyysurheiluryhmät Kuntosompa ja Finlandiasompa. Jyri on liikunnan monipuolinen ammattilainen ja Salus Pakilan valmentaja. Jyri on suorittanut liikunnan ammattitutkinnon sekä II-tason triathlonvalmentajatutkinnon.

Omaa edelleen jatkuvaa urheilutaustaa Jyrillä on mm. hiihdosta, triathlonista ja melonnasta. Viimeisen vuosikymmenen aikana Jyri on ylittänyt maalilinjan lukuisissa massahiihtotapahtumissa (mm. Marcialonga, Pirkan hiihto, Finlandiahiihto, Vuokattihiihto) ja triathlonkilpailuissa (mm. 3x Ironman). Ratamelonnassa Jyri saavutti kesällä 2020 ikäluokkansa Suomen mestaruuden K-1 5000m:n matkalla sekä hopeaa (1000m) ja pronssia (maraton).

Hänellä on myös oma personal trainingia ja kestävyysvalmennusta tarjoava yritys JytyCoaching.


Miikka Vuorikoski on aikuisten tavoitteellisen hiihtoryhmän, Rautasomman vetäjä. Intohimoisena hiihtäjänä ja hiihdon seuraajana hän viihtyy Paloheinän laduilla lähes päivittäin. Miikan lapsuuden idoli oli Helena Takalo. Aikuishiihtokilpaura alkoikin Helenan hiihdoista jokunen vuosi sitten. Parhaimmillaan Miikka on vapaan sprintissä. Tosin ei ole koskaan sellaista hiihtänyt - vielä. Yli kymmenen maailmancupin starttia, latupartiossa.

© Axa Sorjanen


Laura Jarva on rautasomman valmentaja, joka on työskennellyt liikunta-alalla täysipäiväisesti 12 vuotta, joista 7 vuotta yrittäjänä.  Hänen lajinsa on ollut pienestä pitäen maastohiihto, jossa kilpaura päättyi 2000-luvun alkupuolella.

Anssi Pentsinen on rautasomman vieraileva valmentaja, joka on hiihtänyt arviolta noin 60 000 kilometriä. Näiden kilometrien aikana hänelle on syntynyt paljon ajatuksia siitä, miten tätä lajia pitäisi kehittää ja harjoitella. 


Laura Mononen on vieraileva rautasomman valmentaja, joka on kilpaillut maastohiihdossa kansainvälisellä huipulla 10 vuoden ajan ja kuulunut myös nämä vuodet A-maajoukkueeseen.
Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kestävyysurheilusta ja siinä valmentautumisesta aina juniorisarjoista yleisen sarjan MM-mitalistiksi. 

© Jere Alen