Kuukauden PaVelaiset

Marraskuu 2022

Haastattelussa kuukauden PaVelainen Eero, 14v.

Parhaat saavutukset: "2021 Hopeasomman normaalimatkalla (p) 11. ja 2022 KLL:n normaalimatkalla (p) 12."

Kauanko olet ollut mukana PaVessa: "6 vuotta"

Mikä PaVessa on parasta?: "Sieltä saa uusia kavereita, valmentajat ovat mukavia ja treenit hyviä. Lisäksi oppii hiihtämään. Treeneissä kaikki otetaan mukaan heti alusta alkaen eikä ketään jätetä yksin."

Tulevan kauden tavoitteet: "Top 10 Hopeasomman normaalimatkalla (p) ja Top 10 KLL:n kilpailuissa."

Lempihiihtomatka ja -tyyli: "Perinteisen tyylin normaalimatka"

Eero on yksi PaVen lupaavista nuorista hiihtäjistä, joka on jokaisen valmentajan unelma. Eero näyttää muille mallia miten eletään seuran arvoja noudattaen ja mitä tarkoittaa "hyväkäytöksinen nuori". Hän on hyvä esikuva meille kaikille.


Kuukauden PaVelainen

Joulukuu 2022

Haastattelussa kuukauden PaVelainen Teemu, 16v.

Parhaat saavutukset: "Piirikunnallisista ja koulujenvälisistä kisoista lukuisia voittoja ja Aluemestaruuskisoista muutamia podium sijoja tullut"

Kauanko olet ollut mukana PaVessa: "yli 10 vuotta"

Mikä PaVessa on parasta?: "Pyrkimys jatkuvaan ja pitkäaikaiseen kehitykseen niin seuratoiminnassa kuin harjoittelussakin."

Olet Sisusomman valmentaja. Miten päädyit siihen rooliin? "Kun Sisusomman ryhmä alkoi kasvaa, tarvittiin sinne lisävahvistusta ja itsellä sattui olemaan tarvittavaa aikaa ja valmennuskokemusta hommaan, joten liityin mukaan."

Mikä on parasta Sisusommassa? "Lasten aito innostus ja rakkaus kaikkea kohtaan; jokaista asiaa, ihmistä ja harjoitusta lähestytään positiivisesti ja ennakkoluulottomasti."

Mitä Sisusompa on antanut sinulle? "Sisusompa on antanut moniin asioihin uudenlaista perspektiiviä ja kehittänyt minua valmentajana. Tärkein asia on kuitenkin se, että olen saanut ison joukon pikku ystäviä joiden kanssa on mukava viettää keskiviikko illat."

Mitä haluaisit sanoa niille nuorille, jotka haaveilevat lasten ja nuorten ohjaamisesta? "Innokkaille valmentajille on aina kysyntää. Innokkuus ja vastuullisuus on tarpeellinen pätevyys moniin paikkoihin ja vain tekemällä oppii lisää. Esimerkiksi seurakunnat, urheiluseurat ja partiolippukunnat ovat hyviä paikkoja hakea jo nuorena."

Pipari vai joulutorttu? "Molempi parempi."

Teemu on PaVen yksi suosituimmista valmentajista. Hän on täydellä sydämellään mukana Sisusomman valmentamisessa ja se näkyy jokaisella treenikerralla. Teemun kaltaiset valmentajat ovat niitä, jotka tekevät PaVesta PaVen - vähän paremman seuran meille kaikille.


Tammikuu 2023

1. Ketä hiihtoperheeseenne kuuluu?     

"Kaisa 31v, Tapio 33v, Aino 7v, Ella 5v, Niilo 2v, Heta 8kk "

2. Miten tulitte PaVeen ja kauanko olette olleet mukana toiminnassa? "Olemme olleet mukana kaksi vuotta. Ensin aloitti Aino hiihtokoulussa talvella 2021, jonka jälkeen jatkoi treeniryhmään. Ella seurasi perässä heti, kun ikä antoi myöden."

3. Mikä PaVessa on parasta? 

"Tapio: Yhteisöllisyys  
Kaisa: Yhdessä tekemisen meininki ilon kautta. Vanhempana arvostan myös seuran käytännön järjestelyjen toimivuutta.
Aino: En osaa päättää (miettii…) Pokaalit, Vuokatin leiri, ja treeneissä hiihdetyt lenkit 1km, 3km jne. 
Ella: Hippa!                                                                                                                                                            

Niilo: Hiihtää :D" 

4. Mitä haluaisitte sanoa niille, jotka miettivät hiihtoharrastuksen aloittamista ja/tai seuratoimintaan osallistumista? "Lapset tykkäävät ja näkevät hyvää mallia, kun vanhemmat osallistuvat toimintaan talkoissa tai lähtöviivalla. Taito- ja pääsyvaatimuksia ei ole kumpaankaan, ja kaikkien panoksesta on hyötyä!"

5, Mitä odotuksia on kuluvalle kaudelle? "Lisää lunta, ja yhtä pitkää ja hienoa hiihtokautta Helsinkiin kuin viime vuonna."

Tässä perheessä kulminoituu koko PaVen toiminta-ajatus - urheilullisuus, ystävällisyys ja yhteisöllisyys. Hiihtoharrastus voi olla niin paljon muutakin kuin vain lapsen kuljettamista treeneihin. Vaikka itsellä ei olisi hiihtokipinää niin talkoolaisena pääsee osaksi mahtavaa porukkaa.


Helmikuu 2023

Kuka ja minkä ikäinen? "Juho Länsiluoto, 17"

Miten päädyit hiihtoladulle, PaVeen ja milloin? "Päädyin laduille hiihtotaustaisten vanhempien kautta. PaVeen tulin vasta 7-vuotiaana vaikka olin sitä ennen jo kilpailuja hiihtänyt."

Parasta PaVessa? "PaVessa on parasta hyvät yhteistreenit seurakavereiden kanssa."

Tähän astisen urasi kohokohdat? "Matka Italiaan edustamaan Suomea nuorten olympiafestivaaleilla 2023."

Mitä menestyminen mielestäsi vaatii? "Menestyminen vaatii säännöllistä harjoittelua ja nukkumista."

Tavoitteet hiihtäjänä? "Hiihtää kovaa yleisessä sarjassa."

Pahin pettymyksesi hiihdossa ja miten pääsit siitä yli? "Ei tule nyt mitään pahoja pettymyksiä mieleen kyllä."

Mitä sanoisit niille nuorille hiihtäjille, jotka haaveilevat kansainvälisestä menestyksestä? "Se on mahdollista, mutta se vaatii töitä."

Juho on seuran oma kasvatti, joka on niittänyt nuoresta iästään huolimatta mainetta jo kansanvälisilläkin laduilla. Paloheinästä ja PaVesta maailmalle!

EYOF23: 10km(p) 20., 7,5km(v) 14., sprintti 33.

Suomen cup -viesti23: 3. (Eevert ja Erkka)

PM- kisat23: sprinnti 7.,  10km(v) 11, viesti 4.

SM23: Sprintti 4., 20km 3., viesti 3. (Eino ja Eevert)


1. 📷 photo credits: Przemyslaw Molik

Huhtikuun kuukauden PaVelainen

1. Kuka ja minkä ikäinen? "Saana, 9v."
2. Miten päädyit PaVeen ja milloin? "Isoveli harrasti PaVessa ja odotin pitkään innokkaasti, että pääsisin mukaan. Vihdoin pääsin Mineihin, kun täytin neljä vuotta."
3. Parasta PaVessa? "Kaikki. Tykkään hiihtää."
4. Parhaat saavutukset? "Sarjahiihtojen ja OP Cupin voitto ja joidenkin kovien kilpailijoiden voittaminen isoissa kisoissa."
5. Tavoitteet hiihtäjänä? "Voittaa MM-kultaa."
6. Lempi hiihtomatka- ja tyyli? "Ennen tykkäsin enemmän pertsasta, mutta nykyään lempityylini on vapaa. Kisoissa tykkään eniten pitkistä matkoista. Paloheinässä tykkään hiihtää kolmosen ja vitosen lenkkejä."
7. Paras pääsiäisherkku? "Mignon-muna"

Saana on yksi PaVen aktiivisimmista hiihtäjistä, jonka kaikessa toiminassa näkyy rakkaus lajiin. Vaikka Saana ei aina olekaan korkeimmalla korokkeella, niin hän nauttii jokaisesta harjoituksesta ja kilpailusta yrittäen aina tehdä parhaansa.