Kuukauden PaVelaiset

Kuukauden PaVelainen tammikuu 2024

1. Kuka olen? Juuso, 13v.

2. Koska ja miten tulit PaVeen? Aloitin huhtikuussa 2015, kun oltiin kuultu tuttavilta tästä harrastuksesta lähellä kotia.

3. Mikä PaVessa on parasta? Leirit, hiihtäminen ja yhteisöllisyys.

4. Tulevan kauden tavoitteet? Minulla on ollut tänä syksynä tosi huono tuuri kämmenen murtuman ja sairastelujen takia. Tällä hetkellä tavoitteenani on päästä palaamaan säännöllisen urheilun pariin ja kilpailutavoitteet painottuvat vasta lopputalveen.

5. Mikä sai sinut lähtemään mukaan nuorisoparlamenttiin? Pavesta ehdottiin minua mukaan.

6. Mitä olette jo parlamentissa tehneet? Keskustelleet Helsingin urheilumahdollisuuksista ja niiden parantamisesta. 

7. Mitä odotat parlamentilta ja mihin asioihin haluat vaikuttaa? Koitamme tuoda esille tarvetta rullahiihtoradalle Paloheinään. 

Nuoresta iästään huolimatta Juuso uskalsi tarttua haasteeseen ja lähti mukaan nuorisparlamenttiin vaikuttamaan Helsingin ja Paloheinän alueen liikuntaolosuhteisiin. Jos sinä, nuori haluat Juuson mukaan nuorisoparlamenttiin vaikuttamaan hiihdon ja Paloheinän alueen tulevaisuuteen, ota yhteyttä eija.weck@pakilanveto.onmicrosoft.com 

Kuukauden PaVelaiset helmikuu 2024

1.    Ketä hiihtoperheeseenne kuuluu? Sari, Kari, Siiri 8v, Saimi 6v ja Eemi 4v

2.    Miten tulitte PaVeen ja kauanko olette olleet mukana toiminnassa? Etsimme aikanaan koko perheelle yhteistä harrastusta Maununnevan läheltä. Hiihdosta olemme aina tykänneet, ja sen vuoksi mm. viime vuosina viettäneet verrattain pitkiä aikoja Lapin hangilla. Hiihto näyttäytyy paljon luonnossa liikkuvalla perheellemme sopivan reipashenkisenä ja monipuolisena ulkoilmalajina, joka voi parhaimmillaan kantaa läpi koko elämänkaaren. Näistä lähtökohdista päätimme tehdä tutustumisretken PaVeen, jossa olemme nyt olleet mukana vähän yli 4 vuotta. Siiri on skideissä, Saimi mineissä ja Eemi tenavissa. Sari on minien ja tenavien joukkueenjohtaja. Kari yrittää imeä oppia kalustosta ja voitelun saloista vaihtelevalla menestyksellä.

3.    Mikä PaVessa on parasta? Sari: Seurassa on aidosti innostuneita jäseniä, jotka tekevät asioita isolla sydämellä. Kari: PaVe tarjoaa monipuolisesti ja rennolla meiningillä aktiviteetteja kaiken tasoisille ympäri vuoden. Harkkoihin pääsee kätevästi hyvänä talvena hiihtäen ja kesällä fillarilla. Siiri: Kaverit ja kun saa hiihtää. Saimi: Hiihtolenkit ja leikit. Eemi: Banaanihippa!

4.    Mitä haluaisitte sanoa niille, jotka miettivät hiihtoharrastuksen aloittamista ja/tai seuratoimintaan osallistumista? Rohkeasti mukaan hiihdon ja seuratoiminnan pariin! PaVe on puuhakas seura, joka järjestää vuoden mittaan paljon kivoja tapahtumia. Niihin kannattaa ehdottomasti tulla mukaan tutustumaan muihin jäseniin ja perheisiin. Kannattaa myös matalalla kynnyksellä kysyä askarruttavista asioista, koska seurasta löytyy vankkaa lajiosaamista monessa suhteessa. Hiihtoa voi harrastaa monella tapaa, mikä on PaVessa yhteisöllisenä liisterinä oivallettu.  

5.    Mitä odotuksia on kuluvalle kaudelle? Eemi: Kovaa hiihtoa. Saimi: Romuhiihtoja. Siiri: Enemmän treenejä. Vanhemmat odottavat vuoden sykähdyttävimpiä urheiluhetkiä 😊


Kuukauden PaVelainen maaliskuu 2024

1.    Kuka ja minkä ikäinen? Eino Haara, 18v

2.    Miten päädyit hiihtoladulle, PaVeen ja milloin? Suksilla ensimmäistä kertaa nelivuotiaana Puijon laduilla perheen kanssa. PaVe:ssa aloitin 2012.

3.    Mikä PaVessa on parasta? Ehdottomasti kaverit!

4.    Urasi kohokohdat tähän mennessä? Kultaa perinteisen nuorten SM parisprintissä Valkeakoskella Juhon (Länsiluoto) kanssa ja tänä vuonna hopeaa 20km perinteisen yhteislähdössä nuorten SM kisoissa Lieksassa.

5.    Mitä menestyminen mielestäsi vaatii? Nousujohteista ja hyvin rytmitettyä harjoittelua ja terveenä pysymistä.

6.    Tavoitteet hiihtäjänä? Tavoitteenani on, että seuraava kausi on aina edellistä parempi.

7.    Mitä sanoisit nuorille hiihtäjille, jotka haaveilevat menestyksestä ladulla? Liikunnan monipuolisuus antaa hyvät valmiudet menestykseen.

8.    Perinteinen vai vapaa? Perinteinen.


Kuukauden PaVelainen huhtikuu 2024

1. Kuka ja minkä ikäinen? Aarni 26v, yleisen sarjan sitkutus jatkuu vielä jonkin aikaa :) "Siviilissä" Yhteiskuntatieteen kandidaatti. Toivottavasti (lähi)tulevaisuudessa vielä valtiotieteen maisteri. Viime aikoina pääasiassa sosiaalitieteiden maisteriohjelmaa on koetettu edistää.

2. Koska ja miten tulit PaVeen? Ekat kisahiihdot taisi olla sarjassa M13/M14, jos en ihan väärin muista. Hiihtoliiton tulosarkisto ei yllä kaikkien kisojen osalta niin pitkälle. Treeneissä aloitin syyskaudella. Aloitusvuosi siis 2010 tai 2011 ollut. Yksilöurheilussa kiinnosti se, että suoriutuminen on vain itsestä kiinni. Toki sittemmin sanon, että maastohiihtokin mitä suuremmissa määrin on joukkuelaji. 

3. Mikä PaVessa on ollut parasta? Parasta on ollut kestävyysurheilu, kehittyminen, itsensä haastaminen, elämykset ja ihmiset. Yhteisö on aina yksilöä kestävämpi, mutta yhteisön lujuus on peräisin sen sitkeistä ja itsensä likoon laittavista yksilöistä. Urheilu ja seuratoiminta osana sitä on tunne- ja elämystodellisuutta. 

4. Mitä kaikkea olet PaVessa tehnyt? Lista on ehkä lopulta jonkinlainen: urheilija, kesäleiriohjaaja ja "perhepäivähoitaja", valmentaja, valmennusvastaava, palkanmaksaja, kilpailunjohtaja, stadionpäällikkö, ratamestari, kanslisti, lobbaaja, mehumaija, yleisurheilun yhteyshenkilö, yhteisöjen kokoaja, hiihtokurssien vetäjä. En varmaan osaa nimetä edes kaikkea.

5. Miten päädyit valmentajaksi? Hämäläisen Timo kysyi joskus aikoinaan, kun seura tarvitsi valmentajia. Niitähän tarvitaan lähes kriittisesti lisää ihan koko ajan. En heti voinut lähteä silloin, mutta aina kun olen lähellä seuran toiminta-aluetta ollut, niin on seuratoiminnassa tullut oltua aktiivisemmin mukana.

6. Mikä on parasta valmentamisessa? Kasvatus ja kasvaminen, oppiminen, kehittyminen, innostuminen ja urheilijoiden itsensä ylittävät mahdottoman fantastiset kestävyysurheiluteot. Teorian ja käytännön yhdistäminen sekä uuden kokeileminen.

7. Mitä haluaisit sanoa niille vanhemmille jotka ovat kiinnostuneita seuratoiminnasta tai valmentamisesta, mutta eivät ole vielä mukana toiminnassa? Seuratoimintaa ei ole ilman vapaaehtoisia ja sitoutuvia ihmisiä. Ihmiset järjestävät harjoitukset, kilpailut, tapahtumat. He pitävät tarvittavat kokoukset ja hoitavat tarpeelliset talkootyöt. Toiset pystyvät osallistumaan enemmän, toiset vähemmän, mutta kaikkien olisi hyvä mahdollisuuksiensa mukaan auttaa ja tukea vastuurooleissa olevia, jotta heidän kuormansa ei kasvaisi kohtuuttoman suureksi. Tästä on varmasti useita kokemuksia. Mielekkään tehtävän voi löytää esimerkiksi joko jostain valmennusryhmästä, toimikunnasta tai johtoryhmästä. Parastahan on, jos omalla siviiliosaamisellaan voisi auttaa seurayhteisön kehittyvää toimintaa.

8. Terveisiä jäsenistölle 90 vuotta täyttävä Pakilan Veto ry jatkaa maastohiihdon paikallista, alueellista ja valtakunnallista kehittämistä. Se tavoittelee kaikkien ikäryhmien ja soveltavan liikunnan laadukasta ja kehittyvää harjoitus- ja valmennustoimintaa. Se haluaa järjestää laadukasta ja kehittyvää kilpailutoimintaa, jolla tänäkin kautena on ollut verrattoman suuri merkitys Eteläisen alueen ja Etelä-Suomen hiihdon kilpailutoiminnan ylläpitämisessä ja nuorten urheilijoiden kehittymisessä. Se haluaa järjestää myös matalan kynnyksen liikunta- ja nuorisotoimintaa ja näitä tukevia mielekkäitä tapahtumia. 

Perustehtäviensä hoitamiseksi ja kehittämiseksi se tarvitsee aktiivista jäsenistöään. Se näkee jäsentensä potentiaalin johtoryhmässä, valmennus-, nuoriso- ja kilpailutoimikunnassa sekä valmennusryhmien henkilöstössä. Se kutsuu kaudella 24-25 uusia aktiiveja kaikkeen toimintaan, mutta haluaa myös kannustaa nykyisiä aktiivejaan jatkamaan tärkeää ja merkityksellistä työtä maastohiihdon ja kasvatuksellisen seuratoiminnan parissa. Tavataan laduilla, reiteillä ja kentillä.