Kilpailujen ja tapahtumien 

toimitsijavuorot

Vapaaehtoinen toimitsijatehtäviin osallistuminen on tärkeä tapa pitää seuran harraste- ja jäsenmaksut alhaisina ja elintärkeää seuramme toiminnan kannalta.  

Mikäli et missään nimessä halua tai ehdi osallistumaan toimitsijavuoroihin, yksi tapa kannattaa toimintaa on maksaa vapaaehtoinen seuran kannatusmaksu 65e/jäsen tai 85e/perhe. Tämän maksun suorittaneita ei merkitä mihinkään toimitsijatehtäviin. Maksu suoritetaan Pakilan Veto ry:n tilille Nordea FI55 2212 1800 0113 95. Maksun viestikenttään jäsenen nimi/kannatusmaksu2022. 

Jos et pääse vuorollasi mukaan, hanki itse joku toinen tilallesi! Älä jätä muita pulaan, vaan huolehdi, että olet paikalla omalla vuorollasi. Jos tulee pakollinen este, etkä saa mistään sijaista, ilmoita kilpailuvastaavalle/tapahtumavastaavalle.  

Kilpailuiden toimitsijatehtävien työkuvauksia

Kanslia: Henkilökunta saapuu paikalle viimeistään puolitoista tuntia ennen kilpailun alkua, jakaa kilpailijoille numerot, kirjaa osallistujia ja ottaa ilmoitukset poisjäänneistä sekä valmistelee palkintojen jaon osallistuen siihen itse palkintojen ”tarjoilijana”. (Sarjahiihdoissa numeroiden jako ajanottajien toimesta). 

Lähetys /väliaika: Saapuu paikalle viimeistään puolitoistatuntia ennen kisan alkua ja osallistuu kilpailuvälineistön, lähdön ja maalin kuntoon laittoon, hoitaa lähettämisen ja mahd. väliaikojen / kierrosten kirjaamisen annettujen ohjeiden mukaisesti, osallistuu kilpailuvälineistön purkamiseen kisan jälkeen. 

Ajanotto: Saapuu paikalle vähintään tuntia ennen kisan alkua ja osallistuu kilpailuvälineistön, lähdön ja maalin kuntoon laittoon, toimii ajanottajana annettujen ohjeiden mukaisesti, osallistuu kilpailuvälineistön purkamiseen kisan jälkeen, sen jälkeen toimittaa käytetyt numerolaput osoitettuun paikkaan. Ajanottajat huolehtivat myös tulostaulusta eli toimittavat valmistuneet tulokset ajanoton ulkopuolella olevalle tulostaululle. Ajanottajana et tarvitse erityisosaamista. Ajanottopäällikkö opastaa tehtävään. Sarjahiihdoissa ajanottaja osallistuu yhdessä mehumaijan kanssa kisakansliassa numerolappujen järjestämiseen.  

Maalivahti: Saapuu paikalle vähintään tuntia ennen kilpailun alkua ja osallistuu kilpailuvälineistön, lähdön ja maalin kuntoon laittoon, pitää maalialueen kisan aikana vapaana maaliin saapuville kilpailijoille, tiedottaa radiolla saapuvista, osallistuu kilpailuvälineistön purkamiseen kisan jälkeen.  

Mehumaija: Saapuu paikalle viimeistään puoli tuntia ennen kisan alkua termareihin valmiiksi keittämänsä kuuman mehun kanssa ja tuo sen maalialueelle (pulkka kisakansliassa) mukien, jätesäkin sekä talouspaperin (serviettien) kera. Huolehtii maaliin saapuneiden kilpailijoiden mehunsaannista ja kerää kilpailunumerot ajanoton vieressä olevaan koriin. Kisan jälkeen huolehtii termareiden pesusta ja luovuttamisesta seuraavan kilpailun/tapahtuman mehumaijalle. Sarjahiihdoissa osallistuu ajanoton henkilökunnan kanssa kisakansliassa numerolappujen järjestämiseen.   

Ratavalvoja: Saapuu paikalle viimeistään puolitoistatuntia ennen kisan alkua. Osallistuu ennen kisaa radan virittämiseen ja viitoittamiseen ratamestarin ohjeiden mukaan, sekä toimii kilpailun aikana radalla kilpailunjohtajan sekä ratamestarin määräämissä hiihtotavan- ja radan valvontatehtävissä. Raportoi edellä mainituille kilpailun kulkuun vaikuttaneet tekijät. Ratavalvoja et tarvitse erityisosaamista tai aiempaa kokemusta. Ratamestari opastaa tehtävään.

Jälkityöt: Numerolappujen järjestäminen ja pesu kilpailun jälkeen. Mahdollisten puuttuvien numerolappujen perään kysyminen. Sarjahiihdoissa ajanottajat huolehtivat numerolappujen järjestämisen kilpailun jälkeen.  Makkaramyynti:

Tulee paikalle noin puolitoista tuntia ennen kilpailun alkua makkaroiden, ketsupin, sinapin ja servettien kanssa. (Ennen kisaa sovitaan, onko makkaroita jäänyt edellisistä tapahtumista vai pitääkö niitä käydä ostamassa.) Hakee grillin, kaasupullon, grillipihdit ja muut grillausvälineet sekä grillikatoksen PaVen vanhalta majalta ja huolehtii niiden pystyttämisestä yhdessä arpojen myyjän kanssa. Hoitaa makkaran ja leivonnaisten myynnin ja huolehtii vaihtokassasta. Kilpailun päätyttyä huolehtii katoksen purkamisesta ja tavaroiden toimittamisesta takaisin paikoilleen yhdessä arpojen myyjän kanssa.Arpojen myynti:

Tulee paikalle noin puolitoista tuntia ennen kilpailun alkua. Huolehtii myyntikatoksen pystyttämisestä yhdessä makkaranmyyjien kanssa. Järjestää arpajaispalkinnot. Huolehtii arpojen myynnistä. (Myyntihommissa myös nuoret seuralaiset voivat olla hyvä apu, jos kilpailemiseltaan ehtivät!) Kilpailun päätyttyä huolehtii katoksen purkamisesta ja tavaroiden toimittamisesta takaisin paikoilleen yhdessä makkaramyyjien kanssa.