Romuhiihdot 2023

HUOM! Kuntosarjaa kilpailunumeroineen ei ole vielä lähtölistassa, mutta voit tarkistaa, että nimesi löytyy ilmoittautuneiden listalta yllä olevasta excel -tiedostosta. Lähtöaika on 11.00.

Pakilan Vedon kilpailukauden kolmas kansallinen kilpailu Romuhiihdot järjestetään Paloheinässä la 1.4.2022 alkaen klo 10 (HUOM muuttunut aika). 

Kilpailu käydään vapaalla hiihtotavalla. Kilpailussa on sarjoja N/M6-sarjasta aina veteraanisarjoihin asti. Kansallisen tason kilpailuun osallistuminen edellyttää voimassa olevaa kilpailulisenssiä tai sarjasta riippuen skipassia. 

Sarjat ja matkat:
N/M6 - 0,5 km
N/M8 - 1,2 km
N/M10,12 - 2 km
N/M14, 55, 65 - 3 km
N/M16, 18, 20, YL, 35 ja 45 - 5 km, hiihtotapa vapaa, väliaikalähtö

Lisäksi hiihdetään avoin kuntosarja, 3 km yhteislähdöllä, mihin ilmoittaudutaan Pakilan Vedon nettisivujen kautta. Kuntosarja ei edellytä lisenssiä, mutta oma vakuutus kannattaa olla voimassa. 

Tuomarineuvosto:

  • Kilpailunjohtaja Jari Nieminen
  • TD Harri Lehtonen
  • TDA Aarni Laakkonen
  • Kilpailusihteeri Hannu Hakkarainen 

Kilpailupaikka on pohjois-Helsingissä Kuusmiehentien pohjoispuolella. Virallinen osoite on Pakilantie 124. Paikalle pääsee sekä omalla autolla että HSL:n busseilla 66 ja 560.

Pysäköintialueelle ajetaan vastapäätä Kuusmiehen­tie 58:aa. Tällä ns peltoparkilla on parhaiten tilaa. Kuusmiehentie 66:n kohdalla sijaitseva alue on lähinnä Paloheinän ulkoilumajaa. Pakilantie 124:n kohdalla on lisäksi maksullinen Paloheinän jäähallin pysäköintialue (1 € / 3 h, seuraavat tunnit 0,5 € / tunti).

Pukuhuoneet ja WC:t. Hiihtostadionilta on lumetettu reitti Paloheinän ulkoilumajalle, joka on tiilirakennus alueen länsilaidalla.  Ulkoilumajalla ovat pukuhuoneet sekä WC-tilat ja kahvio. Lisäksi pyydetään huomioimaan, että ulkoilumaja on kaikille avoin. 

Kilpailukanslia sijaitsee ajanottokopin läheisyydessä lähtö- ja maalialueen tuntumassa. Kilpailukanslia avataan klo 8.30.

Kilpailunumerot annetaan kansliasta yksitellen. Kilpailu­numero palautetaan mehupisteeseen heti kilpailusuorituksen jälkeen. Palauttamattamattomista numeroliiveistä lähetämme laskun kilpailijan edustamalle seuralle.

Lähtöpaikka on stadionin itälaidalla. Lähdöt tapahtuvat lähtöportista numero­järjestyksessä yksitellen. Hiihto­tapa on vapaa kaikissa sarjoissa. Verryttelyä varten on metsän laitaa seuraava kierros.

Kilpailuradat: Kilpailuissa käytetään 0,5 km, 1 km, 2 km ja 3 km:n kilparatoja. 5 km hiihdetään kahtena kierroksena 3km + 2km. Lähtö ja maali on merkitty Pakilan Vedon sulkaviirillä. 

Keskeyttäminen on ilmoitettava ajanottoon maalin takakautta.

Tulokset tulevat aluksi epäviralliselle tu­lostaululle ajanottokopin läheisyyteen. Tulokset julkaistaan tällä sivulla kilpailun päätyttyä.

Palkintojen jako: Pidetään maalialueella. Palkintoina jaetaan aikaisemmin ylijääneitä pokaaleita sekä upeita, lahjoituksena saatuja käytettyjä palkintoja, mistä kilpailun nimikin on peräisin. Palkinnot jaetaan kansliateltalta kunkin sarjan tulosten valmistuttua ja protestiajan umpeuduttua. Palkintojenjaon etenemisestä tiedotetaan kuulutuksin.

Kuntosarja: Heti kansallisten kisojen jälkeen hiihdetään kaikille avoin kuntosarja. Matkana on 3 km ja kilpailu hiihdetään yhteislähtönä vapaalla hiihtotavalla eli saa käyttää luisteluhiihdon eri tekniikoita tai hiihtää perinteistä. Numerolapun noudon yhteydessä peritään 10 euron osallistumismaksu (käteinen, MobilePay). PaVen jäsenet kilpailevat kuntosarjassa maksutta. Kaikille osallistujille otetaan aika ja maalissa on mehutarjoilu. Palkinnot arvotaan. Pääpalkintona kuntosarjassa arvotaan SkiGo Wasabox salkku voiteineen!

Kilpailujen seuraamisen ohessa on mahdollisuus nauttia myyntiteltan antimista: tuoreita leivonnaisia, kahvia, mehua ja grillattua makkaraa!

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Reittikartta 0,5 km, 1 km ja 2 km

Reittikartta 3 km