KALENTERI:

16.08.2018 kello: 18:00
Ratajuoksut
23.08.2018 kello: 18:00
Kolmiottelu
02.12.2018 kello: 12:00
Ensilumen leiri

Paloheinän kahvio
Ilmatieteen laitos

KÔŅĹvijÔŅĹlaskuri

Sarjahiihdot

Sarjahiihdot on seuran oma hiihtokilpailusarja, jossa jokainen voi testata omaa kuntoaan sekä kokea oikean hiihtokilpailun tunnelman turvallisessa ympäristössä. Sarjahiihtoihin saavat osallistua kaikki seuran jäsenet, myöskin hiihtokoululaiset. Pakilan Veto järjestää talvessa neljät sarjahiihdot, niin että eri hiihtotyylit ja kilpailumuodot ovat edustettuina. Hiihtoja on perinteisellä ja vapaalla tyylillä, väliaika ja yhteislähtöinä. Matkoja on sprintistä aina kunkin ikäluokan normaaleihin kilpailumatkoihin saakka. Sarjat alkavat alle 6 vuotiaista ja jatkuvat sitten parillisina ikävuosina. Myös aikuisille ja seniorihiihtäjille on omat sarjansa. Nuorimpien sarjassa normaalimatka on n. 300 m. Kauden päätteeksi kaikki vähintään kahteen sarjahiihtoon osallistuneet palkitaan sarjahiihtopokaalilla. Kaikki reippaasti mukaan, vaikka kisa on ulkoisilta puitteiltaan ihan kuin oikea hiihtokilpailu, sarjahiihdot on tarkoitettu kaikille seuralaisille, hiihtokoululaisista alkaen.
Sarjahiihtoihin ilmoittaudutaan samoin kuin muihin kisoihin. Ilmoittautumiset seuran kilpailusta vastaavalle, Jari Niemiselle, sähköpostilla: jari.nieminen@kotiportti.fi. Viestiin tulee osallistujan nimi ja sarja (esim Hilkka Hiihtäjä, N8 tai Seppo Suksija, M6). Ilmoittaudu sarjahiihtoihin vähintään edellisenä päivänä, niin ehdimme valmistella kilpailut ajoissa.
Sarjahiihtojen päivät löydät seuran web-sivuilta, kalenteri etusivun vasemmassa laidassa. Kaikki kilpailut ovat myös seuran lehdessä, Vedon Viestissä, jonka sähköinen versio on myös webissä.

Kilpailu
Saavu kilpailupaikalle ajoissa, vähintään puoli tuntia ennen ilmoitettua aikaa. Kilpailut alkavat arkisin yleensä kello 18:00, jolloin on ensimmäinen lähtö. Kilpailupaikalla osallistujat noutavat numeroliivin lähtöpaikan läheltä. Tämän jälkeen on hyvä lämmitellä ja selvittää oma matka ja rata. Rata kannattaa käydä kiertämässä vaikka vanhempien kanssa, ettei varsinaisessa kisassa tarvitse arvuutella risteyksissä. Sitten vaan omalla ajallaan reippaasti matkaan, tärkeintä on reipas ja iloinen hiihto ja kilpailu itseään vastaan. Maalissa on tarjolla lämmintä mehua. Muista vielä palauttaa numerolappu järjestäjille.
Lopuksi vaan tarkistamaan seuraavan kisan päivä ja kohta kaksi kisaa onkin hiihdetty ja kevään juhlassa hieno pokaali odottamassa.

Hiihtokilpailujen järjestäjäksi
Sarjahiihdot järjestetään seuran jäsenten ja lasten huoltajien talkootyönä, samoin kuin kaikki muutkin seuran tapahtumat ja kisat. Huoltajat, jotka eivät vielä uskalla osallistua kisoihin, ovat tervetulleita mukaan avittamaan stadion alueen järjestelyissä, lähetyksessa yms ja näin samalla tutustumaan seuran toimintaan. Tule rohkeasti nykäisemään jotain järjestäjää hihasta.