Kisainfo

Ensiapu

Ensiapupiste on Pakilan Vedon hiihtomajalla, joka sijaitsee poolialueen ja ulkoilumajan välissä, Pakilantien ja Kuusmiehentien kulmassa. Ensiapuryhmä on myös maastossa.

Harjoitteluajat

Viralliset harjoitteluajat ovat perjantaina 12.3. klo 12-21 ja lauantaina 13.3. klo 17-21. Kilpailupäivinä ennen kilpailuja radat eivät ole avoinna.

Huolto- ja voitelutilat

Huoltotilat ja suksien voitelukopit sijaitsevat poolialueella hiihtostadionin länsipuolella, Pakilantien ja Kuusmiehentien risteyksen tuntumassa jäähallin pysäköintipaikalla.

Huolto- ja voitelukopit pidetään varattuina perjantaihin 5.3. asti niille, jotka olivat varanneet kopit 19.-21.2. väliseksi ajaksi. Heille tarjoamme koppeja alennettuun hintaa 450 euroa ajalle 12.-14.3. Näiden varausten vahvistukset on ilmoitettava 5.3. mennessä Reijo Kuosmaselle sähköpostitse reijo.kuosmanen(at)pp2.inet.fi.

Mikäli koppeja jää vapaaksi, voi niitä vuokrata 12.-14.3. väliseksi ajaksi 700 euron hintaan. Varaukset Reijo Kuosmaselta sähköpostitse reijo.kuosmanen(at)pp2.inet.fi.

Kisahotelleissa yöpyville voitelutilat on järjestetty Cumulus- ja Ramada-hotelleihin, ks. kohtaa Majoitus.

Ilmoittautuminen ja kilpailunumerot

Nämä ohjeet perustuvat Suomen Hiihtoliiton kilpailu- sääntöjen pykäliin 56 ja 126.

Vanhat ilmoittautumiset ovat voimassa, eikä niitä tarvitse erikseen vahvistaa. Myös alkuperäiset lähtöluettelot ovat voimassa, eikä lähtöarvontaa uusita.

Seura voi ilmoittaa nyt lähtöluettelossa olevan kilpailijan tai joukkueen jäävän pois, jolloin seuralle palautetaan puolet osallistumismaksusta. Ilmoitus on tehtävä viimeistään tiistaina 2.3. sähköpostitse osoitteeseen pekka.palosuo (at)iki.fi. Myöhemmin tehty ilmoitus ei oikeuta maksupalautukseen. Maksurenkaaseen kuuluvat seurat saavat palautukset kauden selvitysten yhteydessä, muiden seurojen tulee ilmoittaa pankkiyhteytensä poisjäänti-ilmoituksessaan. Mikäli poisjäänti-ilmoitus halutaan myöhemmin peruuttaa, on kyseessä jälki-ilmoittautuminen, jonka hyväksyminen on tuomarineuvoston asia.

Henkilökohtaisessa kilpailussa voi asianomainen piiripäällikkö vaihtaa pois jäävän kilpailijan tilalle (samalle lähtönumerolle) toisen kilpailijan samasta piiristä. Ilmoitus tulee tehdä hyvissä ajoin sähköpostilla pekka.palosuo @iki.fi, kuitenkin viimeistään kilpailukansliaan ennen perjantain joukkueenjohtajakokousta.

Tällaisessa tilanteessa asianomaiset sopivat keskenään kilpailunumeron toimittamisesta ja osallistumismaksu- vastuusta. Tästä löytyvät piiripäälliköiden yhteystiedot.

Kilpailunumerot sekä henkilökohtaiseen kilpailuun että viestijoukkueille on pääosin jo jaettu ao. seuroille, ja niitä tulee käyttää. Kadonneen numeron tilalle voi saada kilpailukansliasta uuden tekeleen, jos siitä on hyvissä ajoin ilmoitettu. Myös puuttuvia hakaneuloja saa kilpailukansliasta.

Viestijoukkueiden ilmoitettuihin kokoonpanoihin voi tehdä muutoksia lauantaihin 13.3. klo 18 saakka joko sähköpostilla pekka.palosuo@iki.fi tai kirjallisesti kilpailukansliaan.

Joukkueenjohtajien kokoukset

Joukkueenjohtajien kokoukset pidetään Paloheinän ala-asteella, Kuusmiehentie 40, perjantaina 12.3. klo 18.00 ja Ylläs-Hallilla, Savikiekontie 4, lauantaina 13.3. klo 17.00.

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia sijaitsee Paloheinän ulkoilumajalla, Pakilantie 124 (huom. muuttunut paikka). Kilpailukanslia on avoinna perjantaina 12.3. klo 12-20, lauantaina 13.3. klo 8-20 ja sunnuntaina 14.3. klo 8-17.

Kilpailukansliasta ovat saatavissa puuttuvat kilpailunumerot ja muu kilpailijoiden ja huoltajien materiaali, tulosluettelot sekä tiedotusvälineiden edustajien lehdistökortit.

Kilpailupaikka

Kilpailupaikkana on Paloheinän hiihtostadion, joka sijaitsee Pakilantien ja Kuusmiehentien risteyksen tuntumassa. Kilpailupaikka on noin 10 kilometriä pohjoiseen Helsingin keskustasta, Hämeenlinnan ja Tuusulan moottoriteiden välissä, runsaan kilometrin Kehä I:n pohjoispuolella. Kilpailupaikan osoite on Pakilantie 124. Katso ajo-ohjeet kohdasta Liikenne.

Kilparadat

Kilpailut pidetään Paloheinän uusituilla 1, 3 ja 4 kilometrin kilparadoilla. Kilpailuissa 5 kilometrin matkoilla hiihdetään 1+4 kilometriä ja 8 kilometrin matkoilla 4+4 kilometriä.

Viralliset harjoitteluajat perjantaina 12.3. klo 12-21 ja lauantaina 13.3. klo 17-21. Radat on valaistu muualla paitsi ei täyttömäen uudella latuosuudella (n. 1 km).

Lehdistö

Tiedotusvälineiden edustajille varattu lehdistötila sijaitsee hiihtostadionin vieressä. Kunkin sarjan kolmen parhaan haastattelut suoritetaan lehdistötilassa. Lehdistön ilmoittautumiset Seppo Saukkoselle p. 040 778 0178, etunimi.sukunimi@ek.fi.

Liikenne

Omalla autolla valtateiden 1-3 suunnasta ajetaan "Kehä I itään" sekä valtateiden 4-7 ja Tuusulantien suunnasta "Kehä I länteen". Kehä I:ltä erotaan "Paloheinän" opasteiden mukaan ja ajetaan Pakilantietä pohjoiseen (=vasemmalle). Pakilantie päättyy 1,5 km:n jälkeen kilpailualueelle.

Julkinen yhteys Helsingin keskustasta bussi 66 tai 66A, päätepysäkki on hiihtostadionilla.

Paikoitus

Kilpailujen ja kilpailukanslian paikoitusalue on hiihtostadionin itäpuolisella peltoalueella, ajoyhteys on Kuusmiehentieltä, numeron 58 kohdalta. Stadionalueen pysäköintialueelle pääsevät vain isot bussit, mutta ei henkilöautot. Voitelu- ja huoltotilojen vieressä sijaitsevan Paloheinän jäähallin paikoitusalue on varattu jäähallin asiakkaille.

Palkintojenjaot

Henkilökohtaisten matkojen palkintojenjakotilaisuus on lauantaina klo 18.00 Ylläs-Hallissa, Savikiekontie 4 (sisäänajo kehä I:ltä). Palkinnonsaajien kokoontuminen Ylläs-Hallilla klo 17.30. Palkitaan kunkin sarjan 25 parasta. Viestien palkintojenjako on kilpailupaikalla kilpailujen edistymisen mukaan. Palkitaan kunkin sarjan 10 parasta joukkuetta.

Pukeutumis- ja peseytymistilat

Kilpailijoiden pukeutumis- ja peseytymistilat ovat Paloheinän ulkoilumajalla hiihtostadionin länsireunassa.

Lisäksi hiihtostadionin vieressä ja lähtöalueella on tilapäisiä WC-tiloja.

Ruokailu

Kisaruokailu (kisalounas) on järjestetty Paloheinän ala-asteelle, Kuusmiehentie 40. Kisalounaan hinta molempina kilpailupäivinä on 7,50 e/ateria.

Paloheinän ulkoilumajan kahviosta on saatavissa monipuolisesti juotavaa ja syötävää.

Kisatorin kahvilateltasta on saatavissa kahvia, teetä, kaakaota, mehua, sämpylöitä ja pullaa. Lisäksi eri puolilla kilpailualuetta sijaitsevista makkarateltoista on saatavissa makkaraa, hodareita ja mehua.

Tulospalvelu

Kilpailujen tulokset laitetaan näkyville heti kunkin sarjan päätyttyä tulostaululle maalialueen viereen. Tuloksia on saatavissa kilpailukansliasta.

Tulokset ovat nähtävissä myös verkkosivuilla välittömästi kilpailujen päätyttyä.