KALENTERI:

16.08.2018 kello: 18:00
Ratajuoksut
23.08.2018 kello: 18:00
Kolmiottelu
02.12.2018 kello: 12:00
Ensilumen leiri

Paloheinän kahvio
Ilmatieteen laitos

K�vij�laskuri

Saariselkä

Aihe: Hiihtoleiri - Kirjoittaja: Mikko Matilainen - 04.12.2014

Muutama näkymä Saariselän leiriltä, kolmas leiripäivä menossa. Säät ovat olleet loistavat, pientä pakkasta ja melko tyyntä. Parin aikaisemman vuoden kovia pakkaspäiviä ei ainakaan vielä ole ollut. Toivotaan ettei tulekkaan.

Latu Laanilaan asti on tykitetty ja näin ollen loistavassa kunnossa. Latu Laanilasta eteenpäin Kiilopään ja Kakslauttasen suuntaan on luonnon lumen varassa. Viikon alussa jopa hiukan sorainen mutta pienien lumisateiden jälkeen parempaan päin menossa.

Päivän ohjelmassa oli isommilla pitkä PK-lenkki perinteisellä, illalla kuntosali. Nuorempien ryhmällä mäenlaskuharjoitus lämmittelynä ja sen perään parin kilsan vetoja. Aivan piakkoin alkaa palauttava perinteisen iltalenkki. Lauantaina sitten leirikisa, sunnuntaina viimeiset leirilenkit ja suurmmalla osalla kotimatka.

 

 


 

 

 

 


 

 

 


Muokattu: 2015-01-06

 


Kevät talven alkaessa

Aihe: Treenejä keväällä - Kirjoittaja: Mikko Matilainen - 21.11.2014

Syksyn edetessä treenit ovat jo muuttuneet lajinomaisiksi. Hallissa hiihdetään ja odotellaan Saariselän leiriä. Reilu 20 kilometriä latua siellä jo avattuna. Videosta voi palautella mieleen, mitä treeneissä tehtiin keväällä 2014. Seuraavaan kevääseen on vielä aikaa, toivottavasti tällä kertaa talvi on syksyn ja kevään välilissä.

 

 


Jäälatu

Aihe: Lasten treenit - Kirjoittaja: Mikko Matilainen - 27.08.2014

Keskiviikkona  27.8. kello 17:58 golfkentän takana siintävä metsä katosi näkyvistä, paria minuttia ennen kuin minisompalaisten mäkijuoksutreenin piti alkaa. Salamointi oli lisäksi sitä luokkaa, että Paloheinän mäelle hölkkäämisen sijasta menimme Suomen Ladun majan verannalle. Juuri ajoissa, sillä kohta tuli isohkoja rakeita melkoisella voimalla. Pian majan seunustalla olikin valkoinen kerros jäätä. Salamointi siirtyi kauemmas, raesade oli muuttunut rankahkoksi vesisateetksi ja vetäjä huomasi, että enää vain vanhemmat olivat lipan alla suojassa. Koska sade ei näyttänyt kummemmin minejä haittaavan, lähdimme holkkäämään pururataa pitkin metsään. Alkuperäinen suunnitelma pulkkamaessä juoksemisesta kylläkin vaihtui purulla tehtyyn treeniin, ukkonen oli vielä turhan lähellä. Kengät ja varmaan vähän muutkin varusteet märkinä palasimme reilun tunnin päästä metsästä - auringon paisteessa. 

Viime talvena ei Paloheinässä juuri tätä kummempaa hiihtoalustaa ollut, jäistä tekolunta ja usein tuota vettäkin siinä seassa. Toivottavasti tulevan kauden vetisellä jäähileellä järjestettävät treenit oli nyt tässä ja ulkona päästään hiihtämään kunnon lumella talvisilla keleillä. Toisaalta tuli mieleen, että ehkä me hieman vanhemmat häiriinnymme huonosta kelista enemmän kuin innokkaat harjoittelijat.


Vanhemmat merkinnät -->